Γευστικό «Καλωσόρισμα» στο Athens Democracy Forum από «Γαστρονόμο» και «Κ»

Γευστικό «Καλωσόρισμα» στο Athens Democracy Forum από «Γαστρονόμο» και «Κ»

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Wow! What is this?». Μια νεαρή Αμερικανίδα μόλις έχει φάει την πρώτη μπουκιά από τον βελούδινο πουρέ ναξιώτικης πατάτας με το καπνιστό χέλι και λάδι τρούφας και ρωτά τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου, ποια είναι αυτή η μαγική γεύση που δοκίμασε. Η αλήθεια είναι πως ακούστηκαν πολλά επιφωνήματα έκπληξης και θαυμασμού στο περιστύλιο του Ζαππείου προχθές του βράδυ, κατά το επίσημο καλωσόρισμα της «Καθημερινής» και του «Γαστρονόμου» στους συνέδρους του 5ου Athens Democracy Forum. Τα διαπιστευτήριά τους έδωσαν έξι κορυφαίοι Ελληνες σεφ, κάποιοι εκ των οποίων βραβευμένοι με αστέρια Michelin, που παρουσίασαν ένα μενού τριών μίνι πιάτων ο καθένας. Από τη Νένα Ισμυρνόγλου, τον Χριστόφορο Πέσκια και τον Αστέριο Κουστούδη μέχρι την Ευδοκία Φυλακούρη, τον δημιουργό του «Βαρούλκου» και τον ζαχαροπλάστη Στέλιο Παρλιάρο, όλοι τους πήραν άριστα, δίνοντας «εξετάσεις» σε εξαιρετικά απαιτητικούς ουρανίσκους.

Η διεθνούς εμβέλειας συνάντηση του Athens Democracy Forum που συνδιοργανώνεται από τους International New York Times, το Ταμείο Δημοκρατίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και την «Κ», έφερε στην ελληνική πρωτεύουσα επιδραστικές προσωπικότητες από τον χώρο της παγκόσμιας πολιτικής, της οικονομίας και των ΜΜΕ, στην πόλη – λίκνο της Δημοκρατίας. Και πώς αλλιώς να τους υποδεχθεί κανείς παρά μόνο με μια χειρονομία  αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας υπό την αρχαία έννοια: προσφέρεις στον προσκεκλημένο σου ό,τι εκλεκτότερο έχει η γη σου, τον δεξιώνεσαι με τρόπο επίσημο αλλά και εγκάρδιο.

Ο Στίβεν Ντάνμπαρ – Τζόνσον, επικεφαλής των International New York Times που πήρε πρώτος τον λόγο, ευχαρίστησε τον κ. Θεμιστοκλή Αλαφούζο και τον κ. Αλέξη Παπαχελά για την αγαστή συνεργασία που έκανε τόσο επιτυχή τον νεόκοπο θεσμό του Athens Democracy Forum και δήλωσε ενθουσιασμένος για το γεγονός ότι Ελληνες σεφ βραβευμένοι ανέλαβαν να καλωσορίσουν τους συνέδρους στην Αθήνα. Παρότρυνε τους παριστάμενους να επισκεφθούν σε διπλανή αίθουσα του Ζαππείου τη θαυμάσια έκθεση των σκιτσογράφων της «Κ» (Ανδρέας Πετρουλάκης, Ηλίας Μακρής και Δημήτρης Χαντζόπουλος), του γνωστού σκιτσογράφου των New York Times, Πάτρικ Τσαπάτ, αλλά και άλλων συναδέλφων του Νοτιοαμερικανών. Στην ίδια αίθουσα παρουσίαζε δείγμα της δουλειάς του και ο πολυβραβευμένος φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης του Reuters.

Ο διευθυντής της «Κ», Αλέξης Παπαχελάς, ανταποδίδοντας τις ευχαριστίες στάθηκε στο θέμα της ελευθερίας του Τύπου αλλά και της πολιτικής σάτιρας των σκιτσογράφων σε μια εποχή κατά την οποία το χιούμορ «διώκεται». Το «παρών» έδωσαν και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των NYT, Μαρκ Τόμπσον καθώς και ο Αχιλλέας Τσάλτας, ο αντιπρόεδρος στον τομέα των συνεδρίων των ΝΥΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή