Ν.Δ.: μηνύματα συσπείρωσης από Κυρ. Μητσοτάκη

Ν.Δ.: μηνύματα συσπείρωσης από Κυρ. Μητσοτάκη

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο τυχαίο δεν ήταν το χρονικό σημείο των διαδοχικών συναντήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς της παράταξης Κώστα Καραμανλή –προχθές– και Αντώνη Σαμαρά χθες, σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, διάρκειας 30 λεπτών. Οσοι γνωρίζουν καλά τις ιδιαιτερότητες της Κεντροδεξιάς και τις πάντα λεπτές –ήδη από την ίδρυσή της– εσωκομματικές ισορροπίες, έχουν να λένε πως ο εκάστοτε πρόεδρος της Ν.Δ., εκτός από το έργο που έχει επιφορτιστεί στην κεντρική πολιτική σκηνή, είτε είναι η διακυβέρνηση της χώρας είτε η άσκηση αντιπολίτευσης, πρέπει πάντα να έχει στραμμένο το βλέμμα και στο κομματικό πεδίο. Ο Κυρ. Μητσοτάκης αντιλαμβανόμενος πως το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, πρέπει πρώτα από όλα να έχει στον μέγιστο βαθμό την αποδοχή στο εσωτερικό του κόμματος ώστε να φθάσει διαυγές στο ευρύτερο κοινό, πήρε την πρωτοβουλία για τις δύο διαδοχικές συναντήσεις.

Ως εκ τούτου και με δεδομένο πως η ΔΕΘ κάθε χρόνο αποτελεί τρόπον τινά μια «πρωτοχρονιά» για την πολιτική ζωή του τόπου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θέλει να ανέβει στη συμπρωτεύουσα έχοντας στείλει την εικόνα της πλήρους συσπείρωσης. Αν και οι σχέσεις του κ. Μητσοτάκη με τους δύο προκατόχους του στην ηγεσία του κόμματος είναι σε «άριστο επίπεδο», όπως ομολογούν άπασες οι πλευρές, το χρονικό σημείο κρίθηκε ως το καταλληλότερο για μια επαναβεβαίωση των καλών σχέσεων.

Πρώτα έλαβε χώρα η συνάντηση με τον επί 12 έτη πρόεδρο της Ν.Δ. και 5,5 πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος διατηρεί πάντα βαρύνουσα θέση με αναφορές εντός και εκτός κόμματος. Η τελευταία συνάντηση μαζί του ήταν άλλωστε πριν από 4 μήνες και συγκεκριμένα στις 25 Απριλίου. Ακολούθησε συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επίσης διατηρεί το δικό του κεφάλαιο, με τις δικές του πολιτικές αναφορές που έχουν κυρίως να κάνουν με τη σκληρή και δομική αντιπολίτευση.

Aνεξαρτήτως του ότι δεν έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες των όσων ειπώθηκαν, καθώς στην Πειραιώς –και όχι άδικα– θεωρούν πως τα «εν οίκω μη εν δήμω», ο επικοινωνιακός στόχος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη επετεύχθη. Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί άλλωστε αναμένεται να είναι παρόντες στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, όπως και ο έτερος πρώην πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης με το τελικό μήνυμα να είναι σαφές: ο πρόεδρος της N.Δ. με πλήρη εσωκομματική σύμπνοια θα στείλει το μήνυμά του από τη ΔΕΘ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή