Βίντεο και μαρτυρίες από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο

Βίντεο και μαρτυρίες από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πανικός επικράτησε στο μετρό του Λονδίνου μετά από έκρηξη σε βαγόνι στον σταθμό Parsons Green του δυτικού Λονδίνου, το πρωί της Παρασκευής.

Ενα λευκό δοχείο, το οποίο πολλοί περιγράφουν σαν «κουβά με μαγιονέζα», εξερράγη μέσα στο βαγόνι, με αποτέλεσμα αυτό να τυλιχτεί στις φλόγες.

Βίντεο και μαρτυρίες από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο-1

Αυτόπτες μάρτυρες που περιέγραψαν τις στιγμές αμέσως μετά την έκρηξη έκαναν λόγο για σκηνές απόλυτου πανικού.

Βίντεο και μαρτυρίες από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο-2

«Πατούσαμε πάνω σε άλλους ανθρώπους για να σωθούμε»

«Ορδές ανθρώπων προσπαθούσαν να απομακρυνθούν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν. Στην αρχή νόμισα πως όλοι βιάζονταν να πάνε στις δουλειές τους αλλά μετά κοίταξα τις σκάλες που ήταν γεμάτες κόσμο. Υπήρχαν άνθρωποι πεσμένοι στο πάτωμα, έσπρωχναν ο ένας τον άλλο, άλλοι έκλαιγαν και έτρεμαν» αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας στο BBC.

«Ειδα πολλούς ανθρώπους γεμάτους αίματα και άλλους να κουτσαίνουν» προσέθεσε. 

Βίντεο και μαρτυρίες από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο-3

Μια άλλη γυναίκα σύμφωνα με όσα δήλωσε σε δημοσιογράφο του BBC, ο οποίος βρίσκεται έξω από το σταθμό όπου έγινε η επίθεση, αναγκάστηκε να πατήσει κυριολεκτικά πάνω σε άλλους ανθρώπους που είχαν ποδοπατηθεί στην προσπάθειά τους να βγουν από το βαγόνι του μετρό.

Βίντεο και μαρτυρίες από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο-4

«Υπήρχαν μητέρες με μωρά»

Μια κοπέλα 18 ετών δούλευε σε μια καφετέρια κοντά στο σταθμό Parsons Green, όταν άκουσε την έκρηξη. «Ακούσαμε έναν κρότο και μετά συνειδητοποιήσαμε ότι πολλοί τρομαγμένοι άνθρωποι έφευγαν από τον σταθμό. Πήγαμε κοντά τους για να τους παρηγορήσουμε», δήλωσε στο BBC. Επιπλέον, συνέχισε λέγοντας, «Ήταν πάνω από 100. Υπήρχαν γυναίκες που έτρεχαν χωρίς παπούτσια, είχαν μώλωπες, ενώ είχαν αφήσει τις τσάντες τους πίσω. Δύο άνθρωποι που μπήκαν στην καφετέρια είχαν καμένα ρούχα και έκαναν λόγο για φωτιά. Υπήρχαν ακόμη και μητέρες με μωρά. Ήταν ώρα που πηγαίνουν σχολείο. Έχω σοκαριστεί, η περιοχή εδώ είναι ήσυχη.

«Άνθρωποι έτρεχαν πάνω στις ράγες»

Επιβάτες που βρίσκονταν στο βαγόνι πίσω από το οποίο σημειώθηκε η έκρηξη, ανέφεραν ότι είδαν τρομοκρατημένους επιβάτες να τρέχουν κατά μήκος των γραμμών του τρένου.

Η 29χρονη Nicole Linell ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είδαμε ανθρώπους να τρέχουν κάτω στις γραμμές. Ήταν περίπου 30 με 40. Ήταν πραγματικά πολύ τρομακτικό. Το τελευταίο που θέλει κανείς να κάνει είναι να τρέξει πάνω στις ράγες κι έτσι μείναμε έκπληκτοι. Μετά από μία ώρα μας μετέφεραν -10 με 15 ανθρώπους τη φορά- από το εσωτερικό του τρένου προς τις ράγες.

 

Λίγη ώρα μετά το περιστατικό η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε πως πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή