Πρίντεζης: «Αυτοκριτική και σωστό πλάνο»

Πρίντεζης: «Αυτοκριτική και σωστό πλάνο»

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η… αγάπη που χρειάζεται η εκάστοτε σύνθεση της εθνικής ομάδας μπάσκετ από το περιβάλλον των «εγγυτέρων συγγενών» της, προπονητών, παικτών και εκπροσώπων του Τύπου, αλλά και η αυτοκριτική των ιθυνόντων που λαμβάνουν τις αποφάσεις, ώστε να διορθώσουν τα όποια λάθη του παρελθόντος και να εγγυηθούν το μέλλον της, είναι τα δύο βασικά συστατικά για την αλλαγή σελίδας στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο Γιώργος Πρίντεζης που είχε δηλώσει προ τριετίας και ύστερα από την αποτυχημένη εκπροσώπηση της ελληνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, ότι θα ανταποκρίνεται πάντα σε κάθε κλήση, ακόμα κι αν καταλαμβάνεται η τελευταία θέση σε μεγάλη διοργάνωση, ήταν ο πρώτος που τόνισε για την αισθηματική αντιμετώπιση που πρέπει να έχει η επίσημη αγαπημένη από κάθε διεθνή παίκτη, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

«Ας κάτσουν οι αρμόδιοι να το δουν. Να κάνουν αυτοκριτική, να υπάρξει ένα σωστό πλάνο. Οι παίκτες υπάρχουν, ταλέντο υπάρχει, ο κόσμος αγαπά αυτή την ομάδα γιατί δίνει θετική ενέργεια. Θα είναι καλό, όμως, να αγαπηθεί αυτή η ομάδα και από τους μέσα. Οπως επίσης είναι πολύ σημαντικό, αν και αυτονόητο, να τη σέβονται όλοι. Δεν σημαίνει ότι αυτή η ομάδα πρέπει να παίρνει μετάλλιο σε κάθε τουρνουά. Πρέπει όποιος την εκπροσωπεί να είναι περήφανος γι’ αυτό, άσχετα από τη διάκριση. Εγώ θα έπαιζα και να μην υπήρχε πιθανότητα για διάκριση, παρά και τη γέννηση της κόρης μου».

Ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού δεν θέλει να βρεθεί στο δίλημμα «Εθνική ή σύλλογος», τον ερχόμενο Νοέμβριο, λόγω της ταυτόχρονης διεξαγωγής των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου και των παιχνιδιών της Ευρωλίγκας, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το καλοκαίρι του 2019 (θα είναι 34 χρόνων), να δηλώσει «παρών» στην τελική φάση του Μουντομπάσκετ στην Κίνα αν έχει εξασφαλιστεί η πρόκριση. Ασαφής είναι η στάση που θα τηρήσει ο Γιάννης Μπουρούσης και αν θα συνεχίσει να είναι ο αρχηγός της Εθνικής για τα δύο επόμενα χρόνια ή θα ανακοινώσει την ολοκλήρωση της θητείας του.

Ο Κώστας Μίσσας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μετά την επιστροφή της αποστολής από την Κωνσταντινούπολη, προγραμμάτισε συνάντηση με τους διοικούντες της ομοσπονδίας την επόμενη εβδομάδα.

Την αποστολή της Εθνικής υποδέχθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, που έδωσε συγχαρητήρια στον Κώστα Μίσσα και στους διεθνείς παίκτες λέγοντας: «Παλέψατε και σας χαρήκαμε. Το μπάσκετ πάντα δίνει χαρές, θα έρθουν κι άλλες. Είμαστε δίπλα και στα καλά και στα άσχημα».

Μέχρι τέλους του μηνός

Οι περιορισμένες επιλογές και η δεδομένη πίεση χρόνου, μέχρι την έναρξη των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και κυρίως την προεργασία των επαφών και των επιλογών στους παίκτες που θα γίνουν για τη σύνθεση της εθνικής ομάδας στα συγκεκριμένα παιχνίδια, δημιουργούν δυσμενείς προδιαγραφές για τον επόμενο προπονητή και εφόσον δεν υπάρξει θεαματική αλλαγή στην περίπτωση του Μίσσα. Μπορεί ο Ηλίας Παπαθεοδώρου να είναι ο πρώτος υποψήφιος, αλλά δεν είναι δεδομένο ότι θα αποδεχτεί έχοντας και βασική ενασχόληση με τον ΠΑΟΚ. Η ΕΟΚ θα στραφεί στους ελεύθερους προπονητές μέχρι το τέλος του μηνός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή