Καθυστερημένη κινητοποίηση Μαξίμου για το μαζούτ στον Σαρωνικό

Καθυστερημένη κινητοποίηση Μαξίμου για το μαζούτ στον Σαρωνικό

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε και πλέον 24ώρα από τη βύθιση του Αγία Ζώνη ΙΙ με τις παραλίες της Αττικής σε κλοιό από το μαζούτ που διέρρευσε από τα αμπάρια του υπερήλικου πλοίου και στον απόηχο δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών, ιδίως του κ. Παν. Κουρουμπλή, ότι «όλα βαίνουν καλώς», το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να κινητοποιηθεί. 

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε στο σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας με αντικείμενο, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, την αντιμετώπιση της ρύπανσης στο Σαρωνικό, την λήψη περαιτέρω άμεσων μέτρων για την διερεύνηση των αιτίων του περιστατικού της βύθισης του πλοίου Αγία Ζώνη ΙΙ και την ταχύτατη απόδοση των ευθυνών.

Κατ' εντολήν Τσίπρα, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να ανακληθούν άμεσα τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας που έχουν δοθεί με παράταση (σαν κι αυτό που διέθετε το «Αγ.Ζώνη ΙΙ») αλλά και η διενέργεια έκτακτων ελέγχων.

Επιπλέον, όπως σημειώνεται στην κυβερνητική ανακοίνωση, από τον Πρωθυπουργό ζητήθηκε

– η άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης όλων των εμπλεκομένων για την κρίση του αξιόπλοου του Αγία Ζώνη ΙΙ και την αυστηρότατη τιμωρία όλων των υπευθύνων

– η μεταφορά της αρμοδιότητας ελέγχου και επιθεωρήσεων πλοίων, από τον Κλάδο Επιθεώρησης  εμπορικών πλοίων  στους Νηογνώμονες, για την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας, και

– η συνδρομή περισσότερων πλοίων για ταχύτερη και πληρέστερη απορρύπανση των υδάτων και των ακτών του Σαρωνικού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή