Τσακαλώτος: «Δεν μου τράβηξαν τα αυτιά» στο Eurogroup

Τσακαλώτος: «Δεν μου τράβηξαν τα αυτιά» στο Eurogroup

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΑΛΙΝ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε την ικανοποίηση του μετά την λήξη της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών την Παρασκευή.

«Δεν τραβήχτηκαν τα αυτιά μου», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δεν συζητήθηκε το θέμα της εταιρείας εξόρυξης Eldorado και ότι «δεν αναφέρθηκε ότι υπάρχει δημοσιονομικό πρόβλημα». 

Στόχος είναι να λήξει το πρόγραμμα το 2018, χωρίς άλλο πρόγραμμα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, συμπληρώνοντας ότι «όλοι πρέπει να δουλέψουμε για τον στόχο αυτό». Δήλωσε ακόμη πως πριν από την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν τρεις συζητήσεις: μια για το χρέος, μια για το χρηματοδοτικό «μαξιλάρι» και μια για τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να υλοποίηση η Αθήνα μετά το 2018.

Απέρριψε δε το επιχείρημα ότι θα χρειαστούν περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα, εξηγώντας ότι η υπεραπόδοση ορισμένων μέτρων καλύπτει την υπόαπόδοση κάποιον άλλων. 

Τα θέματα που συζητήθηκαν περισσότερο κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ήταν τα τραπεζικά με ιδιαίτερη έμφαση στην επιτάχυνση των  διαδικασιών  για την μείωση των κόκκινων δανείων «ώστε να μπορέσουν οι τράπεζες να δανείζουν πιο γρήγορα», όπως επισήμανε. Οσον αφορά την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση «δεν αμφισβητεί τα στατιστικά στοιχεία του κ. Γεωργίου». Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι η καταδίκη αφορούσε τεχνικότητες της διοίκησης που άσκησε στην ΕΛΣΤΑΤ και όχι τα ίδια τα στατιστικά,  για τα οποία, όπως τόνισε, δεν υπάρχει και δεν χωράει καμία αμφισβήτηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή