ΕΛΛΑΔΑ

Το Πολεμικό Ναυτικό συνδράμει στην επιχείρηση απορρύπανσης στο Σαρωνικό

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει θέσει στη διάθεση του Λιμενικού Σώματος  από σήμερα Πέμπτη και κατόπιν εντολής του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, κατάλληλα μέσα και προσωπικό, για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή Σαρωνικού κόλπου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο ναυτικού, δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΝ, αντιπλοίαρχου Σπ. Πολλάτου.

Ακόμη, την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας που διαθέτουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ρότερνταμ, οι οποίες είναι επιφορτισμένες με τη διαχείριση ενός από τα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια παγκοσμίως, εξασφάλισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, για την ενίσχυση των επιχείρησεων απορύπανσης του Σαρωνικού και των ακτών του.

Την ίδια ώρα, σε βαθμό κακουργήματος για βαρύτατες παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας διώκονται ποινικά οι υπεύθυνοι της βύθισης του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», που προκάλεσε εκτεταμένη ρύπανση του θαλάσσιου μετώπου της Αθήνας, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία Πειραιά.

Παράλληλα, μηνύσεις κατέθεσαν για θαλάσσια ρύπανση, ζητώντας την ποινική δίωξη των υπευθύνων, οι δήμαρχοι Γλυφάδας και Αλίμου Γ. Παπανικολάου και Α. Κονδύλης.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ