Διαξιφισμοί Μέι – Τραμπ μετά την επίθεση στο Λονδίνο

Διαξιφισμοί Μέι – Τραμπ μετά την επίθεση στο Λονδίνο

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιπαράθεση μεταξύ της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζας Μέι και του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσαν οι αναρτήσεις του δεύτερου στο Twitter, στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε την Παρασκευή στο μετρό του Λονδίνου και είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό 22 ατόμων.

Μετά το πέρας της σύσκεψης της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων Cobra, της οποίας προήδρευσε, η Μέι μίλησε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC και δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί και για τα όσα ανέφερε ο Τραμπ, ο οποίος έκανε εμμέσως λόγο για ανεπάρκεια της Scotland Yard στην αντιμετώπιση της τρομοκρατών, οι οποίοι, σύμφωνα με ένα από τα tweets, ήταν «στο στόχαστρο» των βρετανικών αστυνομικών αρχών και συνεπώς γνωστοί σε αυτές.

«Οι εικασίες σχετικά με το τι συμβαίνει σε μία έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν βοηθούν κανέναν», ανέφερε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας το σχόλιο του εκπροσώπου της Scotland Yard, ο οποίος χαρακτήρισε τα σχόλια του Τραμπ «μη βοηθητικές εικασίες».

Σε μια προσπάθεια κατευνασμού των πνευμάτων, ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε με ανακοίνωσή του ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Τραμπ και Μέι, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τη συμπαράσταση και θλίψη του για την επίθεση. Οι δύο αρχηγοί συμφώνησαν μάλιστα στην στενή συνεργασία των δύο χωρών ώστε να «σταματήσουν παγκοσμίως οι επιθέσεις που έχουν στόχο αθώους πολίτες και να αντιμετωπίσουν τον εξτρεμισμό».

Η Μέι κάλεσε νωρίτερα τους πολίτες του Λονδίνου να μην υποκύψουν στον φόβο και να συνεχίσουν κανονικά τις ζωές τους, χωρίς να διαταράξουν την καθημερινότητα τους, τονίζοντας ότι παράλληλα οι αρχές κάνουν ότι είναι δυνατό, για να εντοπίσουν τους υπεύθυνους και να τους φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης. 

Η συνάντηση της Cobra δεν επέφερε αναβάθμιση του επιπέδου συναγερμού στη χώρα, ανέφερε η Μέι, τονίζοντας ότι αυτό θα συμβεί μόνο σε περίπτωση που οι υπηρεσίες ασφαλείας πιστεύουν ότι υπάρχει άμεση απειλή για νέα επίθεση. Εντούτοις, η Βρετανίδα πρωθυπουργός χαρακτήρισε «δριμεία» την απειλή της τρομοκρατίας για τη χώρα. 

«Η απειλή της τρομοκρατίας που αντιμετωπίζουμε παραμένει ''δριμεία'', όμως εργαζόμαστε όλοι μαζί για την αντιμετώπιση της», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή