ΟΗΕ: «Να σταματήσει αμέσως τις σκανδαλώδεις ενέργειες η Πιονγκγιάνγκ»

ΟΗΕ: «Να σταματήσει αμέσως τις σκανδαλώδεις ενέργειες η Πιονγκγιάνγκ»

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «καταδίκασε με κατηγορηματικό τρόπο» σήμερα την πρόσφατη εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα πάνω από την Ιαπωνία, την οποία έκρινε ως μια «πολύ προκλητική» ενέργεια, σε ένα ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης συνεδρίασης κεκλεισμένων των θυρών.

Πρόκειται για «σκανδαλώδεις ενέργειες», σύμφωνα με το Συμβούλιο Ασφαλείας που ζητάει από την Πιονγκγιάνγκ να «τις σταματήσει αμέσως», υπογραμμίζεται στο κείμενο.

«Αυτές οι ενέργειες δεν είναι μονάχα μια απειλή για την περιοχή αλλά επίσης για όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ» τονίζεται στο ψήφισμα που εγκρίθηκε από τα 15 κράτη μέλη του Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο συγκλήθηκε εκτάκτως μετά τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Β. Κορέα πάνω από την Ιαπωνία σε απάντηση των βαρύτερων κυρώσεων που της επιβλήθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα. Ο πύραυλος κατέπεσε στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή