Θύμα κροκόδειλου δημοσιογράφος των FT

Θύμα κροκόδειλου δημοσιογράφος των FT

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνας νεαρός Βρετανός δημοσιογράφος των Financial Times παρασύρθηκε σε ποτάμι από έναν κροκόδειλο και σκοτώθηκε ενώ περνούσε τις διακοπές του στη Σρι Λάνκα, αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC. Ο Πολ Μακλίν, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με άριστα στη γαλλική γλώσσα, μπήκε στην εφημερίδα ως ασκούμενος πριν από δύο χρόνια και πρόσφατα εργαζόταν στο διαδικτυακό ειδησεογραφικό πρακτορείο fastFTNews.

Ο Μακλίν περνούσε τις διακοπές τους στην περιοχή του Κόλπου Αρουγκάμ στη νοτιοανατολική ακτή του νησιού με φίλους του, όταν οι ντόπιοι τον άκουσαν να κραυγάζει για βοήθεια καθώς είχε δεχθεί την επίθεση κροκόδειλου. «Οταν έφτασαν στο σημείο της επίθεσης δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν αφού ο κροκόδειλος τον είχε παρασύρει μέσα στο νερό και έτσι δεν μπορούσαν να δουν τι συνέβαινε», εξηγεί ο Φαουάς Λαφίρ, ιδιοκτήτης σχολής ιστιοπλοΐας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του BBC.

Οι Financial Τimes σημειώνουν στην ιστοσελίδα τους ότι τα αίτια του θανάτου δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, αλλά ότι το πτώμα του νεαρού αναγνωρίστηκε από τους φίλους του με τους οποίους είχε πάει διακοπές.

Ο Τζέιμς Λάμοντ, διευθύνων σύμβουλος των FT, λέει ότι ο νεαρός ήταν «ταλαντούχος, ενεργητικός και είχε προσήλωση στους στόχους του» με ταλέντο για κρυμμένες ιστορίες. «Συνεργαζόμαστε στενά με την οικογένειά του και το Γραφείο Κοινοπολιτείας και δίνουμε κάθε δυνατή βοήθεια», ανέφερε ο Λάμοντ. «Η σκέψη μας είναι στην οικογένειά του, στους φίλους και στους αγαπημένους του. Βρισκόμαστε σε επαφή με όλους και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή».

Η Κέιτι Μάρτιν, επικεφαλής της FastFT, τόνισε ότι ο Μακλίν ήταν ένας «ζεστός και αστείος άνθρωπος που ήταν γεμάτος περιέργεια. Ηταν χαρά να βρίσκεσαι κοντά του και είχε θαυμάσια αίσθηση του χιούμορ».

Ο Κόλπος Αρουγκάμ είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμούς για τους ιστιοπλόους στη νοτιοανατολική Σρι Λάνκα. Ο Βράχος των Ελεφάντων είναι ένας απομονωμένος τόπος που πήρε το όνομά του από τους ελέφαντες που περιδιαβάζουν την περιοχή, αλλά και άλλες μορφές άγριας ζωής σύμφωνα με το National Geographic.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή