Εξηγήσεις Γαβρόγλου για τη νέα ομάδα εργασίας

Εξηγήσεις Γαβρόγλου για τη νέα ομάδα εργασίας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επιχειρεί να πείσει ότι ο νέος διάλογος που πρότεινε στην ΟΛΜΕ δεν είναι υπαναχώρηση ως μία προσπάθεια να κάμψει τις εκπαιδευτικές και εσωκομματικές αντιδράσεις. Ετσι, χθες, μία ημέρα μετά τη συνάντηση με την ηγεσία της ΟΛΜΕ και τη νέα αναδίπλωσή του ως προς το νέο εξεταστικό σύστημα, ο κ. Γαβρόγλου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει ότι «δεν γίνεται κατανοητή η εμμονή ορισμένων ΜΜΕ να μιλάνε για υποχωρήσεις, αθέτηση δεσμεύσεων κ.λπ.». Ειδικότερα, ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε ότι η φιλοσοφία και οι αρχές του σχεδίου για τη νέα δομή του Λυκείου και το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ «είναι δεδομένες, όπως τις περιέγραψε και ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, και βάσει αυτών κάλεσα την ΟΛΜΕ, μέσω μιας ομάδας εργασίας που θα συστήσουμε, να καταθέσει τις δικές της προτάσεις.

Οι συναντήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο του διαλόγου που έχουμε ξεκινήσει με τα κόμματα και τους φορείς. Οποιαδήποτε πρόταση βελτιώνει το σχέδιο που έχουμε καταθέσει είμαστε έτοιμοι να την αποδεχθούμε, αρκεί να μην αλλοιώνει τη βασική φιλοσοφία του σχεδίου μας. Αυτή άλλωστε είναι και η πεμπτουσία του διαλόγου. Γι’ αυτό και δεν γίνεται κατανοητή η εμμονή ορισμένων μέσων ενημέρωσης να μιλάνε για υποχωρήσεις, αθέτηση δεσμεύσεων κ.λπ. Η  πρόταση που έχει κατατεθεί για την αναβάθμιση του Λυκείου είναι σαφής και διαμορφώνει, επιτέλους, τους όρους για μία ουσιαστική δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει τη Δευτέρα για να αποφασίσει τη στάση της μετά τη συνάντηση της Πέμπτης, ωστόσο έχει δηλώσει αρνητική σε βασικά σημεία του σχεδίου. Αλλωστε, συνδικαλιστές θεωρούν ότι η σύσταση ομάδας εργασίας είναι παρελκυστική πολιτική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή