Η ΑΕΚ έδειξε ότι έχει στεγανά και στη Ριέκα

Η ΑΕΚ έδειξε ότι έχει στεγανά και στη Ριέκα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ιστορίες που συνοδεύουν το ποδόσφαιρο το μετατρέπουν συχνά από ένα απλό σπορ σε κοινωνικό φαινόμενο. Μια τέτοια ιστορία διαδραματίστηκε πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το –απαράμιλλης ομορφιάς– γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, που χάρισε στην ΑΕΚ τη νίκη με 2-1 επί της Ριέκα το βράδυ της Πέμπτης. «Αφιερώνω αυτό το γκολ σε έναν μάγο του ποδοσφαίρου (σ.σ. Βασίλη Τσιάρτα), που έχει πετύχει πολλά τέτοια τέρματα», ανέφερε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, προσθέτοντας: «Μου έμαθε να κοιτάω λεπτομέρειες που θεωρούσα ασήμαντες. Κοίταξα το σημαιάκι του κόρνερ και επιχείρησα να περάσω την μπάλα όσο πιο πλάγια από το τείχος γινόταν, έτσι ώστε να στρίψει με τον αέρα και το φάλτσο», τόνισε ο σκόρερ του «χρυσού» τέρματος των «κιτρινόμαυρων».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μανόλο Χιμένεθ, που παρά το γεγονός πως ήθελε να γίνει η εκτέλεση φάουλ από τον Μπακασέτα, άκουσε τον ποδοσφαιριστή του και το ένστικτό του.

Η εποχή που διανύει η ΑΕΚ είναι εξαιρετική και η πίστη στις δυνατότητες της ομάδας πολύ μεγάλη, όπως αποτυπώνεται συνεχώς σε παιχνίδια διαφορετικών συνθηκών. Η αμυντική προσέγγιση της ομάδας σε όλα τα παιχνίδια είναι εκπληκτική, ενώ ακόμα και στο σημείο που δέχεται γκολ, η Ενωση μένει πάντοτε πιστή στο πλάνο της. Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό θα έρθουν και τα αρνητικά αποτελέσματα, ωστόσο η ΑΕΚ δείχνει να έχει στεγανά, πράγμα ιδιαιτέρως σημαντικό για την εξέλιξη της σεζόν.

Η Ενωση στρέφει το αποκλειστικό της ενδιαφέρον στον αυριανό αγώνα με την Λαμία στο Περιστέρι για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Μανόλο Χιμένεθ αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές στη βασική ενδεκάδα, δεδομένου ότι μετά τον αγώνα με τη Λαμία για το πρωτάθλημα, ακολουθεί παιχνίδι και για το Κύπελλο με την ίδια ομάδα, αλλά εντός έδρας. Τη μεθεπόμενη Κυριακή, η Ενωση υποδέχεται τον Ολυμπιακό, πριν φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ την Αούστρια Βιέννης για τη δεύτερη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ.

Για τον αυριανό αγώνα δεν υπολογίζεται ο Γαλανόπουλος που αναμένεται να επιστρέψει από Δευτέρα σε κανονικούς ρυθμούς, ενώ ανάσες θα δοθούν πιθανότατα και στον Αντρέ Σιμόες που προέρχεται από μικροτραυματισμό. Πιθανότητα συμμετοχής στη βασική ενδεκάδα έχει και ο Ανταμ Τζανετόπουλος, ενώ στην αποστολή θα επιστρέψει ο Παναγιώτης Κονέ. Δυσάρεστα τα νέα για τον Γιώργο Γιακουμάκη που θα επιστρέψει σε έναν μήνα, μετά την εγχείριση σκωληκοειδίτιδας στην οποία υποβλήθηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή