Τα Κόκκινα Βέλη της Βασιλικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου στον ουρανό της Τανάγρας

Τα Κόκκινα Βέλη της Βασιλικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου στον ουρανό της Τανάγρας

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το περίφημο αεροβατικό σμήνος της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας, τα Red Arrows, συμμετείχε στο Athens Flying Week 2017 που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

Λίγο πριν την επίδειξη του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου οι αξιωματικοί, οι τεχνικοί και οι ιπτάμενοι της RAF βρέθηκαν στην Αεροπορική Βάση της 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα και μίλησαν για το ρόλο τους, τη συνεργασία τους με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και την εμπειρία τους στους ελληνικούς ουρανούς.

Τα Κόκκινα Βέλη της Βασιλικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου στον ουρανό της Τανάγρας-1

Η Βρετανίδα Πρέσβυς Κέιτ Σμιθ ήταν επίσης εκεί για να ευχαριστήσει την 114 Πτέρυγα Μάχης, να μιλήσει για τους ισχυρούς αμυντικούς δεσμούς των δυο χωρών και να απολαύσει την δεξιοτεχνία και την υψηλή τεχνική ικανότητα των Red Arrows:

«Tα Κόκκινα Βέλη δεν χρειάζονται, νομίζω, συστάσεις.  Είναι γνωστά και αγαπημένα στους Έλληνες που έχουν απολαύσει τις επιδείξεις τους πολλές φορές.  Άλλωστε η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα εκτός Βρετανίας  που επιλέγουν για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας τους.  Θέλω, λοιπόν, να ευχαριστήσω θερμά την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, και την 114 Πτέρυγα Μάχης για την φιλοξενία και την υποστήριξη που προσφέρουν στα Red Arrows. Οι δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί είναι στενοί και πολύτιμοι.

Σε λίγο θα απολαύσουμε την δεξιοτεχνία και την υψηλή τεχνική των πιλότων των Red Arrows.  Όμως, ας θυμόμαστε ότι όλοι τους  προέρχονται από μάχιμες θέσεις, υπηρετούν στην πρώτη γραμμή και εκεί θα επιστρέψουν.   Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Βρετανίας και της Ελλάδας εκτελούν τα καθήκοντά τους σε μια περίοδο όλο και περισσότερων προκλήσεων και υπηρετούν μαζί τη συλλογική μας ασφάλεια και μέσω του ΝΑΤΟ.  Η Βρετανία παραμένει αφοσιωμένη στη διατήρηση της ασφάλειας της Ευρώπης και τον ηγετικό της ρόλο στο ΝΑΤΟ.    

Πράγματι, τα Κόκκινα Βέλη μεταφέρουν στα φτερά τους τη Βρετανία που πρωτοπορεί, καινοτομεί, τολμά, επιχειρεί  – τη Βρετανία που ανοίγεται στον κόσμο, ισχυρή και ευημερούσα. Άρα, βλέπετε ότι τα Red Arrows είναι πολύ καλύτεροι Πρεσβευτές από μένα σ’ αυτό!».

Τα Κόκκινα Βέλη της Βασιλικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου στον ουρανό της Τανάγρας-2

Η ομάδα των Red Arrows δημιουργήθηκε το 1965 και έκτοτε τα μέλη της έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 4.800 επιδείξεις σε 57 και πλέον χώρες.  Σήμερα είναι παγκοσμίως γνωστά ως Πρέσβεις της Βρετανίας στο εξωτερικό δίνοντας εξαιρετικά δείγματα της προηγμένης Βρετανικής βιομηχανίας και της υψηλής τεχνικής αρτιότητας των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα Κόκκινα Βέλη της Βασιλικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου στον ουρανό της Τανάγρας-3

Η ομάδα απαρτίζεται από περισσότερους από 120 αξιωματικούς, τεχνικούς και ιπτάμενους.  Όλοι οι χειριστές είναι μάχιμοι, προέρχονται από μοίρες πρώτης γραμμής, είναι ιδιαίτερα έμπειροι και επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια.  Με τη συμπλήρωση της 3ετούς θητείας τους στα Red Arrows οι χειριστές επιστρέφουν στις μονάδες τους.

Τα Κόκκινα Βέλη της Βασιλικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου στον ουρανό της Τανάγρας-4

Τα τελευταία χρόνια τα Κόκκινα Βέλη επιλέγουν σταθερά την Ελλάδα για την εαρινή τους εξάσκηση.  Η συνεργασία τους με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία που τους φιλοξενεί, είναι άψογη και οι δεσμοί που δημιουργούνται με τους Έλληνες αξιωματικούς ιδιαίτερα ισχυροί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή