ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στα σύνορα με τη Συρία η Τουρκία

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τη στρατιωτική της παρουσία στα σύνορα με τη Συρία ενισχύει η Τουρκία, στο πλαίσιο επιχειρήσεων που διεξάγονται με στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu, η Αγκυρα έχει στείλει στην περιοχή 80 στρατιωτικά οχήματα μεταξύ αυτών και τανκς, βαρύ οπλισμό, καθώς και φορτηγά με είδη πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση βρίσκεται στε εξέλιξη στην περιοχή Silopi-Habur, ενώ παράλληλα ένα ακόμη κομβόι τεθωρακισμένων οχημάτων κατευθύνεται προς την περιοχή Rehyanli της επαρχίας Hatay που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία συμφώνησαν να στείλουν παρατηρητές γύρω από μια ζώνη αποκλιμάκωσης στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας, που ελέγχεται κυρίως από αντάρτες με διασυνδέσεις με πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Στόχος, των παρατηρητών, όπως ανέφερε, είναι να παρεμποδίσουν τις συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος και της αντιπολίτευσης καθώς και να ελέγχουν εάν τηρείται το καθεστώς εκεχειρίας.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ