Β. Κορέα: «Δεν θα μας σταματήσουν οι νέες κυρώσεις»

Β. Κορέα: «Δεν θα μας σταματήσουν οι νέες κυρώσεις»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέες απειλές κατά της Ουάσιγκτον και των συμμάχων της προχώρησε σήμερα η Πιονγιάνγκ, με αφορμή την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την περασμένη εβδομάδα για επιβολή νέων κυρώσεων στη χώρα.

Μετά την απειλή για πρόκληση στις ΗΠΑ του «μεγαλύτερου πόνου» που έχουν βιώσει ποτέ, το απομονωμένο κράτος ανακοινώνει στις Ηνωμένες Πολιτείες πως όσο αυξάνονται οι κυρώσεις εναντίον του, τόσο ταχύτερα θα ολοκληρωθούν τα πυρηνικά του σχέδια. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του επίσημου ειδησεογραφικού πρακτορείου της χώρας (KCNA), σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του βορειοκορεατικού ΥΠΕΞ, οι τελευταίες κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας αντιπροσωπεύουν «την πιο μοχθηρή, ανήθικη και απάνθρωπη εχθρική πράξη εναντίον της Β. Κορέας, σκοπός της οποίας είναι η φυσική εξόντωση του λαού της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας, καθώς και του συστήματος και της κυβέρνησης της». 

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν δεσμευθεί «να αυξήσουν την πίεση» στη Β. Κορέα μέσω τις ενίσχυσεις των κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ νωρίτερα ΗΠΑ και Νότια Κορέα εκτέλεσαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε ομόφωνα απόφαση που προβλέπει την επιβολή νέων κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα, με σημαντικότερους τους περιορισμούς στον εφοδιασμό της σε πετρέλαιο και αέριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή