Ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο από… συνήθεια για τον Πετρούνια

Ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο από… συνήθεια για τον Πετρούνια

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με… άριστα πέρασε ο Λευτέρης Πετρούνιας τις τελευταίες «εξετάσεις» πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Μόντρεαλ. Και αυτό το «άριστα» δεν του το δίνει τόσο το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε απέναντι σε, κατώτερης δυναμικής, αντιπάλους, στο Παρίσι, όσο τα λόγια του, πάντα, μετροπαθή προπονητή του, του Δημήτρη Ράφτη που τόνισε: «Καιρό είχα να χαρώ τόσο πολύ μία εκτέλεση του Λευτέρη».

Στο «Τσάλεντζ Καπ» του Παρισιού ο Λευτέρης Πετρούνιας έμεινε πιστός στις… συνήθειές του και ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου, στους κρίκους. Μπορεί στη διοργάνωση να μην πήραν μέρος όλοι οι βασικοί αντίπαλοί του, αλλά οι 15.500 βαθμοί που συγκέντρωσε δείχνουν ότι βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση και το ασκησιολόγιό του, παρά την αλλαγή στον Κώδικα Βαθμολογίας, εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στα κορυφαία του κόσμου. Μετά τη νίκη και στην «Πόλη του Φωτός» ο χρυσός ολυμπιονίκης του Ρίο συμπλήρωσε 18 μήνες ανίκητος.

Η εκτέλεση του προγράμματος ήταν εντυπωσιακή. Ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε άψογη έξοδο και την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στον Καναδά με τον… αέρα του κορυφαίου. «Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα που παρουσίασα στον τελικό. Η εκτέλεση μπορεί να συγκριθεί με εκείνη του Ρίο. Είχα απόλυτη σιγουριά σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος», τόνισε ο χρυσός ολυμπιονίκης.

Στους φιναλίστ των κρίκων, στο Μόντρεαλ, ενδέχεται να έχουμε και δεύτερο Ελληνα. Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης ήταν 5ος στο Παρίσι και βρέθηκε δεύτερη φορά σε οκτάδα διεθνούς διοργάνωσης. Αλλη μία φορά, όμως, ο εθνικός προπονητής Δημήτρης Ράφτης δεν.. μάσησε τα λόγια του: «Αν είχαμε άλλον έναν αγώνα προετοιμασίας, όλα τα παιδιά θα τα πήγαιναν καλύτερα. Θα ήταν ένα επίπεδο πιο πάνω. Δεν φτάνει μόνο η προπόνηση στο γυμναστήριο, όσο καλή κι αν είναι. Πολεμιστής γίνεσαι στο μέτωπο και όχι στον στίβο μάχης», υπογράμμισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή