BCA – LLM Maritime Law

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελληνική ναυτιλία αποτελεί εδώ και δεκαετίες σημαντικό «παίκτη» της διεθνούς οικονομίας, ενώ παρά τον σκόπελο της οικονομικής κρίσης, πολλοί νέοι αντιλαμβάνονται τον χώρο αυτό ως ένα ασφαλές εργασιακό καταφύγιο. Σήμερα λοιπόν πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν με αισιοδοξία μια «σίγουρη» εργασία στον τομέα της ναυτιλίας καθώς οι δυνατότητες εξέλιξης σε έναν κλάδο με διεθνείς προοπτικές είναι μεγάλες. Ενδεικτική είναι η ετήσια έκθεση της υπηρεσίας εμπορίου (UNCTAD) των Ηνωμένων Εθνών, για το 2016, που παρουσιάζει την ελληνική ναυτιλία στην πρώτη θέση.

Οι προοπτικές εξέλιξης τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας στρέφουν πολλούς νέους ακόμα και από διαφορετικούς επιστημονικούς χώρους στον κλάδο της ναυτιλίας καθιστώντας την μετεκπαίδευση βασικό πυλώνα της επαγγελματικής τους στροφής. Με γνώμονα το μερίδιο που κατέχει στην αγορά εργασίας η ναυτιλία και αυτή την αυξανόμενη ανάγκη των νέων για κατάρτιση, το Business College of Athens (BCA College), με 47 και πλέον χρόνια εμπειρίας σε υψηλού επιπέδου ναυτιλιακές σπουδές στην Ελλάδα, προσφέρει το εξειδικευμένο μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Ναυτικό Δίκαιο (LLM Maritime Law), σε συνεργασία με το βραβευμένο Πανεπιστήμιο του Plymouth της Αγγλίας.

Με έμφαση στη βελτίωση των ευκαιριών απασχόλησης των σπουδαστών του, το σύγχρονο πρόγραμμα ειδίκευσης LLM Maritime Law  αναπτύσσει δεξιότητες και ικανότητες τόσο της νομικής επιστήμης όσο και της επαγγελματικής έρευνας, μέσα από τη συμμετοχή των μεταπτυχιακών φοιτητών σε παρουσιάσεις από επαγγελματίες εμπειρογνώμονες της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Ετσι, προετοιμάζει τους υποψηφίους σπουδαστές της για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στον τομέα της ναυτιλίας και το ναυτικό δίκαιο, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.

Ενώ απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες του δικαίου, δικηγόρους και γενικά νομικούς που επιθυμούν να εξειδικεύσουν τη νομική τους γνώση στη Ναυτιλία, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του BCA δεν είναι αποκλειστικά διαμορφωμένο για επαγγελματίες με νομικό υπόβαθρο. Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι η φιλοσοφία και η σειρά μαθημάτων καλύπτουν όλες τις τυπικές επιχειρηματικές και εμπορικές λειτουργίες που συναντώνται σε κάθε άλλο τυπικό επιχειρηματικό τομέα, το πρόγραμμα  «ανοίγει» τις πόρτες του σε φοιτητές και επαγγελματίες με διαφορετικό υπόβαθρο που επιθυμούν να αποκτήσουν γενικές νομικές και ναυτιλιακές γνώσεις και να τις εφαρμόσουν με κριτικό πνεύμα σε οποιονδήποτε άλλο εμπορικό τομέα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα  LLM Maritime Law, τις αιτήσεις και τα κριτήρια αποδοχής, παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.bca.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή