Στήριξη Μέι σε Τζόνσον μετά τα δημοσιεύματα για πιθανή παραίτησή του

Στήριξη Μέι σε Τζόνσον μετά τα δημοσιεύματα για πιθανή παραίτησή του

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξέφρασε σήμερα τη στήριξή της στον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής της Μπόρις Τζόνσον στον απόηχο δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να παραιτηθεί μέχρι το Σαββατοκύριακο στην περίπτωση που η ίδια δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά του σχετικά με το Brexit.

Με ανάρτησή της στο Τwitter η δημοσιογράφος του Sky News Μπεθ Ρίγκμπι ανέφερε ότι σε ερώτηση για τον αν θα αποπεμφθεί ο Τζόνσον, η Μέι απάντησε:

«Ο Μπόρις κάνει καλή δουλειά ως υπουργός Εξωτερικών». Η βρετανίδα πρωθυπουργός παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι θα κατορθώσει να συγκεντρώσει τη στήριξη των υπουργών της αναφορικά με τη στρατηγική της για το Brexit, την οποία αναμένεται να παρουσιάσει σε μια έκτακτη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη, πριν την ομιλία που θα πραγματοποιήσει στην Φλωρεντία την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι το ενδεχόμενο να παραιτηθεί ο νυν υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σε περίπτωση που η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν αλλάξει στην στάση της στις διαπραγματεύσεις του διαζυγίου της Βρετανίας με την Ε.Ε., δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τζόνσον «δεν μπορεί να αντέξει» τον ελβετικού τύπου διακανονισμό του Brexit που εξετάζει η Μέι και μπορεί να φτάσει μέχρι και στην παραίτηση αν η Βρετανίδα πρωθυπουργός αποφασίσει να προωθήσει αυτό το σχέδιο, σημειώνει η Telegraph επικαλούμενοι πηγές κοντά στον υπουργό Εξωτερικών. Συνεργάτες του Τζόνσον επισημαίνουν ότι ο ίδιος δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αποχωρήσει από το υπουργείο αν η Μέι δεν αλλάξει πολιτική στρατηγική.

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών διέψευσε τις φήμες σε δημοσιογράφους τονίζοντας ότι είναι αποφασισμένος να «παίξει ρόλο – κλειδί» στο κυβερνητικό σχέδιο της εξόδου από την Ε.Ε., ενώ πιστεύει ότι οι μέρες που έρχονται θα είναι κομβικές καθώς θα πρέπει να διαβεβαιώσουν ότι η θέληση του βρετανικού λαού είναι και θα παραμείνει σεβαστή.

Το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών δεν σχολίασε το δημοσίευμα της εφημερίδας για την ενδεχόμενη παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον.

Πηγή: The Telegraph, Reuters. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή