Με την… υπογραφή του Νίκου Γέμελου ο Διάπλους της Διώρυγας Κορίνθου

Με την… υπογραφή του Νίκου Γέμελου ο Διάπλους της Διώρυγας Κορίνθου

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπροστά σε μία νέα πρόκληση βρίσκεται ο Νίκος Γέμελος. Ο καταξιωμένος Έλληνας προπονητής της κολύμβησης βρίσκεται μπροστά σε μία νέα πρόκληση, καθώς θα βοηθήσει να διεξαχθεί με επιτυχία ο Διάπλους της Διώρυγας Κορίνθου. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου και οι διοργανωτές έχουν ως στόχο να καθιερωθεί ως ένας θεσμός που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού της περιοχής.

Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος κορυφαίοι Έλληνες κολυμβητές και κολυμβήτριες του ανοικτού νερού, οι οποίοι θέλουν να προσθέσουν στο βιογραφικό τους και αυτό το επίτευγμα. Οι αθλητές θα κολυμπήσουν μία απόσταση 6.343 μέτρων στο κανάλι της Διώρυγας, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως κατασκευαστικό θαύμα.

«Όλοι οι αγώνες στη θάλασσα αποτελούν για εμένα πρόσκληση. Το ίδιο και αυτός. Μου ζήτησαν από τη Διώρυγα να επιμεληθώ το θέμα ασφάλειας και τον σχεδιασμό του αγώνα. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούν κολυμβητές σε αυτά τα νερά. Πριν από πολλά χρόνια, στο πλαίσιο της ελληνοουγγρικής φιλίας, τα είχαν διασχίσει δύο πολύ καλοί μου φίλοι, ο Αττίλα Μανιόκι, Ούγγρος μαραθωνοδρόμος της κολύμβησης και ο κολυμβητής Γιάννης Κοτσιόπουλος. Αυτές οι διοργανώσεις βοηθούν στην ανάπτυξη του αθλήματος και αποτελούν διαφήμιση για τη χώρα. Φυσικά, πρωταρχικό μας μέλημα είναι η ασφάλεια των αγωνιζομένων», υπογράμμισε ο προπονητής.

Με στόχο την ασφάλεια των αθλητών, γι΄ αυτή τη χρονιά, η Οργανωτική Επιτροπή έχει ορίσει ως μέγιστο όριο συμμετοχών τις 600. Ο αγώνας θα είναι διεθνής, καθώς έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και πολλών αθλητών από το εξωτερικό. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της δεκαπεντάχρονης Ελληνοαυστραλέζας πρωταθλήτριας, Ελένης Ευθυμίου, η οποία θα έρθει από την Αυστραλία για να κολυμπήσει στη Διώρυγα της Κορίνθου.

Από ελληνικής πλευράς ξεχωρίζει η συμμετοχή της Κέλλυς Αραούζου. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι η ασημένια Ολυμπιονίκης της Αθήνας, στο πόλο, Βούλα Κοζομπόλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή