CHOPARD L.U.C Heritage Grand Cru

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Chopard εμπλουτίζει την συλλογή L.U.C Heritage με ένα νέο χρονόμετρο με ιδιαίτερο σχήμα: το L.U.C Heritage Grand Cru είναι το μοναδικό ρολόι σχήματος tonneau στη συλλογή L.U.C. (tonneau γαλλιστί είναι το βαρέλι). Φανταστείτε ότι κάνετε μία κάθετη τομή σε ένα βαρέλι και έχετε το σχήμα tonneau. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό σχήμα κάσας που συνδυάζει το παραλληλόγραμμο και τον κύκλο και απαιτεί ιδιαίτερη δεξιοτεχνία για να κατασκευαστεί.

CHOPARD L.U.C Heritage Grand Cru-1

H επιλογή της κάσας σε σχήμα βαρελιού δεν είναι τυχαία. Ούτε το όνομα του μοντέλου ούτε βεβαίως και ο τόπος που επέλεξε ο οίκος Chopard για να κάνει τα αποκαλυπτήρια του νέου μέλους της οικογένειας L.U.C. Το L.U.C Heritage Grand Cru παρουσιάστηκε στο οινοποιείο του Château Monestier La Tour που ανήκει –όπως και η Chopard– στην οικογένεια Scheufele.

CHOPARD L.U.C Heritage Grand Cru-2

Όπως το κρασί Grand Cru προέρχεται από τον υψηλότερο σε ποιότητα αμπελώνα μιας περιοχής και φέρει ειδική πιστοποίηση γι’ αυτό, έτσι και η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής του L.U.C Heritage Grand Cru πιστοποιείται από την περίφημη Σφραγίδα της Γενεύης (Poinçon de Genève). Η Chopard σχεδίασε το ρολόι αυτό σε σχήμα που θυμίζει τα δρύινα βαρέλια από τα δάση του Bertrange, του Jupille και του Tronçais.

CHOPARD L.U.C Heritage Grand Cru-3

Το καντράν του ρολογιού είναι από λευκή πορσελάνη και φέρει μαύρους λατινικούς αριθμούς, ευδιάκριτη κλίμακα των λεπτών και ένα προσεκτικά «κεντημένο» υποκαντράν για τα μικρά δευτερόλεπτα, το οποίο φιλοξενεί και την ημερομηνία, στο 6.

CHOPARD L.U.C Heritage Grand Cru-4

Η κάσα από ροζ χρυσό 18Κ και το κρύσταλλο του L.U.C Heritage Grand Cru είναι ελαφρώς καμπυλωτά, ενώ το συνολικό πάχος τους δεν ξεπερνά τα 7,75 χιλιοστά –πρόκειται συνεπώς για ultra-thin ρολόι.

CHOPARD L.U.C Heritage Grand Cru-5

Στο εσωτερικό φιλοξενείται ένας υπέρλεπτος αυτόματος μηχανισμός, ο 97.01-L, που έχει πάχος μόλις 3,3 mm! Ο νέος αυτός μηχανισμός ακολουθεί το σχήμα της κάσας –πράγμα σπάνιο, αφού συνήθως οι μηχανισμοί είναι στρογγυλοί.

CHOPARD L.U.C Heritage Grand Cru-6

Φέρει εξαιρετικό φινίρισμα όλων των μερών του –μπιζουτέ αιχμές, διακόσμηση με μοτίβο Côtes de Genève, κ.ά.–, όπως αρμόζει σε ένα δείγμα υψηλής ωρολογοποιίας που πληροί τα αυστηρότατα κριτήρια ποιότητας της Σφραγίδας της Γενεύης.

CHOPARD L.U.C Heritage Grand Cru-7

Ο ανάγλυφος μικρο-ρότορας από χρυσό 22 καρατίων κινεί δύο βαρέλια, τοποθετημένα το ένα πάνω από το άλλο, σύμφωνα με την τεχνολογία Twin που αποτελεί πατέντα της Chopard. Προσφέρει 65 ώρες ενεργειακής αυτονομίας και φέρει επίσημη πιστοποίηση χρονομέτρου από το Ελβετικό Ινστιτούτο Ελέγχου Χρονομέτρων (COSC).

CHOPARD L.U.C Heritage Grand Cru-8

To CHOPARD L.U.C Heritage Grand Cru αγκαλιάζει τον καρπό με ένα φίνο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

Στην ίδια εκδήλωση, στο Château Monestier La Tour, η Chopard παρουσίασε και τέσσερις νέες εκδοχές του ultra-classic μοντέλου της L.U.C XPS. Σας δίνουμε μία πρώτη ιδέα εδώ και θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες προσεχώς.

CHOPARD L.U.C Heritage Grand Cru-9

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της Chopard.

Αποκλειστική διάθεση: Chopard Boutique (τηλ.: 210-3250555-6), Kassis (τηλ.: 3641000)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή