Κουρουμπλής: «Θα αναλάβω την ευθύνη αν αποδειχθεί ότι την έχω»

Κουρουμπλής: «Θα αναλάβω την ευθύνη αν αποδειχθεί ότι την έχω»

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν αποδειχθεί ότι έχω ευθύνη, έχω την γενναιότητα να την αναλάβω» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Π. Κουρουμπλής, υπογραμμίζοντας ότι την ευθύνη για τα σχέδια απορρύπανσης την έχει το Λιμενικό.

Στην ερώτηση εάν έχει ευθύνες ο αρχηγός του Λιμενικού απάντησε πως «έκανε ότι μπορούσε», σημειώνοντας πως «δεν έδειχνε το πράγμα ότι θα πάει έτσι», αφού ο μηχανισμός κινητοποιήθηκε και το πρωί της Κυριακής είχαν τοποθετηθεί τα φράγματα και εξελισσόταν ομαλά η στεγανοποίηση του ναυαγίου.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, «την Κυριακή στις 05:21 ειδοποιήθηκαν όλα τα λιμεναρχεία για να εφαρμόσουν το σχέδιο που προβλέπεται, καθώς έχουν την ευθύνη για την εφαρμογή του σχεδίου αντιρύπανσης. Θα κάνουμε τα πάντα με τα πιο σύγχρονα ποιοτικά μέσα – χωρίς χημικά-για να αποκαταστήσουμε σύντομα το πρόβλημα, και εκεί να μας κρίνετε αυστηρά» επισήμανε ο κ. Κουρουμπλής, εκτιμώντας ότι «μέρα με την ημέρα η κατάσταση βελτιώνεται».

Ανέφερε ότι το σκάφος είχε εφοδιαστεί με 1819 τόνους πετρέλαιο για 4 πλοία, όπως ενημερώθηκε από τα ΕΛΠΕ, και όπως φαίνεται δεν υπάρχει ζήτημα λαθρεμπορίου στο συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή