Χριστιανοδημοκράτες: «Οποιος θέλει τον Σόιμπλε υπουργό Οικονομικών να μας ψηφίσει»

Χριστιανοδημοκράτες: «Οποιος θέλει τον Σόιμπλε υπουργό Οικονομικών να μας ψηφίσει»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU) της Αγκελα Μέρκελ θέλει να διατηρήσει στο πόστο του υπουργού Οικονομικών τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μέγα ζηλωτή των δημοσιονομικών ισορροπιών, μετά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

«Αφού διάβασα όλες τις διεκδικήσεις των φιλελεύθερων του FDP: όποιος θέλει να έχει τον Σόιμπλε υπουργό Οικονομικών πρέπει να ψηφίσει την CDU», έγραψε στο Twitter ο γενικός γραμματέας της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης Πέτερ Τάουμπερ.

Το φιλελεύθερο κόμμα FDP έχει κάνει γνωστό ότι σε περίπτωση συμμετοχής του στον υπό την Αγκελα Μέρκελ κυβερνητικό συνασπισμό, θα ζητήσει το πόστο του υπουργού Οικονομικών.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, 75 ετών, κατέχει τη θέση από το 2009 και δεν μοιάζει να έχει την πρόθεση να αποσυρθεί. Αλλωστε είναι υποψήφιος στις εκλογές της Κυριακής.

Λάτρης της δημοσιονομικής λιτότητας στην Ευρώπη, θεωρείται αρχιτέκτονας της λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Οι Γερμανοί εκτιμούν πολύ αυτόν τον βετεράνο της πολιτικής για την αυστηρότητα και την σταθερότητα στην άρνησή του να βάλει τη Γερμανία να πληρώσει για τις παρεκτροπές άλλων χωρών.

Η καγκελάριος, παρούσα στη γιορτή για τα 75α γενέθλιά του τη Δευτέρα ευχαρίστησε τον άνθρωπο «των σταθερών πεποιθήσεων και της δράσης» και χαιρέτισε «το ανοικτό και ακάματο πνεύμα του».

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή