Mητσοτάκης προς Κουρουμπλή: Επρεπε να είχατε παραιτηθεί

Mητσοτάκης προς Κουρουμπλή: Επρεπε να είχατε παραιτηθεί

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωπικές ευθύνες στον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή απέδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για την μεγάλη ρύπανση στον Σαρωνικό, μετά το ναυάγιο του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μία οξύτατη ομιλία που είχε έντονες αντιπαραθέσεις, επισήμανε πως ο αρμόδιος υπουργός έπρεπε να είχε παραιτηθεί ήδη «αν είχε αξιοπρέπεια», θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα. 

Συγκεκριμένα απευθυνόμενος στον κ. Κουρουμπλή τον ρώτησε: 

-Γιατί δόθηκαν δύο παρατάσεις για το αξιόπλοο του πλοίου μέσα στο καλοκαίρι από τις υπηρεσίες που είστε προϊστάμενος;

-Τι έγινε τις κρίσιμες ώρες από την στιγμή που έγινε γνωστό το ναυάγιο μέχρι την κινητοποίηση;

-«Αυτό το οποίο σας χρεώνω ότι υποτιμήσατε το πρόβλημα» είπε και πρόσθεσε: Γιατί αργήσατε τρεις μέρες να γυρίσετε από το Λονδίνο;

Aκόμα ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το θέμα της καθυστέρησης βοήθειας: 

– Γιατί καθυστερήσατε τέσσερις μέρες να ζητήσετε την βοήθεια του EMSA;

O πρόεδρος της ΝΔ έθεσε ακόμα το θέμα του συντονισμού. «Γιατί δεν ενημερώσατε τους δήμαρχους και γιατί οι δήμαρχοι αντιμετώπισαν το πρόβλημα όταν είδαν την κηλίδα στις ακτές τους; Ποιος λέει ψέματα, οι δήμαρχοι ή εσείς που δεν αντιληφθήκατε την έκταση του προβλήματος; Πότε φτιάχτηκε το περιβόητο συντονιστικό στο οποίο αναφέρεστε και ποιο ήταν το επίπεδο του συντονισμού το επίπεδο της ενημέρωσης των τοπικών αρχών που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα;»

H «γραμμή» Κουρουμπλή

Από την πλευρά του ο αμρόδιος υπουργός κινήθηκε στην γραμμή πως «ήμασταν αποτελεσματικοί αλλά θα κριθούμε και στο τέλος της ημέρας». Ο υπουργός δήλωσε ότι «σε ένα  μήνα με 40 ημέρες θα είναι τα πράγματα τελείως διαφορετικά», υπογραμμίζοντας ότι «δεν προσπαθούμε να κρύψουμε κάτι». Κάλεσε, δε, την αξιωματική αντιπολίτευση που καταγγέλλει καθυστερήσεις «να έρθει στο θάλαμο επιχειρήσεων να δει τις εντολές».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή