Προς συγχώνευση η ιταλική τράπεζα UniCredit με τη γερμανική Commerzbank

Προς συγχώνευση η ιταλική τράπεζα UniCredit με τη γερμανική Commerzbank

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδιαφέρον για συγχώνευση με τη γερμανική –υπό κρατική στήριξη- τράπεζα Commerzbank, εκδήλωσε η ιταλική UniCredit, σύμφωνα με πηγές που παρακολουθούν το θέμα και επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι οποίες πρόσθεσαν ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να αναμένεται μεσοπρόθεσμα.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας ενδιαφέρεται για μια συμφωνία μέσω εξαγοράς μετοχών, η οποία θα υλοποιηθεί μόλις ολοκληρωθεί η ανάκαμψη της τράπεζας, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Η πρώιμη έκφραση ενδιαφέροντος στη γερμανική κυβέρνηση, η οποία κατέχει το 15 τοις εκατό των μετοχών της Commerzbank, από τότε που διασώθηκε κατά τη διάρκεια του χρηματοπιστωτικού πλήγματος, θέτει τη βάση για αυτό που θα μπορούσε να γίνει μία από τις μεγαλύτερες διασυνοριακές συγχωνεύσεις.

Ωστόσο, για την ώρα, η επικοινωνία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος, η γερμανική κυβέρνηση έχει λάβει ενδιαφέρον για την Commerzbank και από άλλες πλευρές.

Εκπρόσωπος της UniCredit αρνήθηκε να σχολιάσει, προσθέτοντας ότι τη δεδομένη στιγμή η ιταλική τράπεζα είναι προσηλωμένη στην στρατηγική της ανάκαμψη. Σχόλια αρνήθηκε να κάνει, επίσης και η Commerzbank.

Προτού η κυβέρνηση προχωρήσει στην εκχώρηση ενός από τα ηγετικά ιδρύματα δανεισμού σε ξένο αγοραστή, υπάρχουν αρκετά εμπόδια, όπως οι φόβοι για μία τέτοια εκχώρηση, τα οποία πρέπει να ξεπερασθούν.

«Η UniCredit βρίσκεται σε επικοινωνία με το γερμανικό υπουργείο οικονομικών», δήλωσε μία από τις πηγές, ενώ πρόσθεσε ότι παρόλο που η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε διαπραγμάτευση, η τράπεζα δεν έχει εκδηλώσει καθόλου ενδιαφέρον.

Όταν εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου οικονομικών ερωτήθηκε σχετικά με το θέμα, απάντησε ότι οι αξιωματούχοι συνομιλούν συχνά με οικονομικούς επενδυτές για διάφορα θέματα, αρνούμενος να σχολιάσει την άποψη ότι έχουν υπάρξει εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για το ποσοστό των μετοχών της τράπεζας που κατέχει η κυβέρνηση.

Ωστόσο, συνέχισε λέγοντας ότι «Πάντα λέγαμε ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να κρατήσει το μερίδιο της Commerzbank επ’ αόριστον και επιθυμεί να έχει ένα καλό αποτέλεσμα για τον φορολογούμενο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή