Νότια Κορέα: Εγκρίθηκε ανθρωπιστική βοήθεια 8 εκατ. δολαρίων στη Βόρεια Κορέα

Νότια Κορέα: Εγκρίθηκε ανθρωπιστική βοήθεια 8 εκατ. δολαρίων στη Βόρεια Κορέα

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σεούλ ενέκρινε σήμερα ένα πρόγραμμα για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας οικονομικής αξίας 8 εκατομμυρίων δολαρίων στην Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η βοήθεια αυτή θα χορηγηθεί στο πλαίσιο εφαρμογής πολιτικής βοήθειας προς τον Βορρά, η οποία δεν επηρεάζεται από την κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, ενώ ακολουθεί την έγκριση νέων σκληρότερων διεθνών κυρώσεων από τον ΟΗΕ, σε βάρος της Πιονγιάνγκ.

Η Νότια Κορέα προγραμματίζει την αποστολή βοήθειας οικονομικού ύψους 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε προϊόντα διατροφής, για τα παιδιά και τις έγκυες γυναίκες, μέσω του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (World Food Programme) του ΟΗΕ. Παράλληλα, δρομολογείται η αποστολή φαρμακευτικής βοήθειας οικονομικού ύψους 3,5 εκατομμύρια δολάρια μέσω της UNICEF.

Η ακριβής ημερομηνία αποστολής της βοήθειας, όπως και το μέγεθος της θα επιβεβαιωθούν αργότερα, σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή