Κριτική εκ των έσω για τους χειρισμούς του Π. Κουρουμπλή

Κριτική εκ των έσω για τους χειρισμούς του Π. Κουρουμπλή

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον αστερισμό… Κουρουμπλή συνεχίζει να κινείται η κυβέρνηση, καθώς παρά τις προσπάθειες του πρωθυπουργικού επιτελείου να περάσει το θέμα των χειρισμών του υπουργού Ναυτιλίας, σε σχέση με το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ», σε δεύτερη μοίρα, αυτό παραμένει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Και πέραν της περιβαλλοντικής καταστροφής, που καθιστά το θέμα σημαντικό όπως σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη, ο ίδιος ο κ. Κουρουμπλής «δεν βοηθά να χαμηλώσουν οι τόνοι, αντίθετα συντηρεί το θέμα με δηλώσεις που κάθε άλλο παρά λειτουργούν εκτονωτικά». Επισήμως, η γραμμή του Μαξίμου, όπως διατυπώθηκε χθες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημ. Τζανακόπουλο, είναι ότι για τον υπουργό Ναυτιλίας «δεν υπάρχει καμιά δυσαρέσκεια». Είναι κοινός τόπος, ωστόσο, ότι από τη στιγμή που δεν αποφασίστηκε η αποπομπή του κ. Κουρουμπλή στην αρχή της κρίσης, δεν πρόκειται κάτι τέτοιο να γίνει τώρα, καθώς θα φανεί ότι η κυβέρνηση υποχωρεί στην πίεση της αντιπολίτευσης.

Η δυσαρέσκεια μεταξύ των κυβερνητικών και των κομματικών στελεχών, ωστόσο, παραμένει και σε ένα βαθμό εκδηλώθηκε χθες, στην ενημέρωση προς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Κουρουμπλή, τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτ. Σαντορινιό και τον αναπλ. υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκρ. Φάμελλο. Στην ενημέρωση συμμετείχαν περίπου 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλειοψηφία τους προερχόμενοι από τις περιφέρειες του Πειραιά, της Δυτ. Αττικής και του υπολοίπου Αττικής. O κ. Κουρουμπλής εισέπραξε δυσαρέσκεια για τα αντανακλαστικά του υπουργείου και την επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος, ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες, όταν παρουσιάστηκε κενό στην επίσημη ενημέρωση από τον κατεξοχήν αρμόδιο κυβερνητικό φορέα. Αρνητικά σχολιάστηκαν, ως εξωφρενικές, και οι δηλώσεις του περί δυνατότητας των πολιτών να κολυμπήσουν στις ακτές της Αττικής, με την επισήμανση ότι καλό θα είναι να γίνεται τεκμηριωμένη και επιστημονική τοποθέτηση στα ζητήματα αυτά και να μη διατυπώνονται απόψεις που εκλαμβάνονται ως πρόκληση από τους πολίτες.

Στο περιθώριο της υπόθεσης αυτής, η κυβέρνηση γιόρτασε χθες την επέτειο δύο χρόνων από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε σε μήνυμά του ότι «σήμερα, που βρισκόμαστε στη μέση της θητείας, μπορούμε πια να βλέπουμε καθαρά τον ορίζοντα. Είμαστε ακόμη στο νερό και κολυμπάμε, αλλά το κεφάλι μας είναι έξω. Παίρνουμε ανάσες και βλέπουμε καθαρά τη στεριά. Είναι κοντά μας». Προφανώς η αναφορά έγινε με στόχο να επισημανθεί μεταφορικά η προοπτική οριστικής εξόδου από τα μνημόνια που η κυβέρνηση προκρίνει. Ωστόσο, δεδομένης της συγκυρίας και των πρόσφατων δηλώσεων Κουρουμπλή, θα μπορούσε να εκληφθεί και ως ατυχής.

Στην επέτειο της διετίας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες τη λειτουργία επίσημου ενημερωτικού ιστότοπου, του government.gov.gr, μέσω του οποίου θα προβάλλεται η δραστηριότητά της και θα λειτουργεί ως «πύλη για την ενημέρωση των πολιτών και των ΜΜΕ», όπως αναφέρθηκε.

Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει τελικά σήμερα στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο της Μεγαλονήσου, καθώς μετατέθηκε η αρχικώς προγραμματισμένη για χθες ομιλία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή