«Πύρρειος» νίκη για ΠΑΟ

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την υπογραφή του «κομαντάντε» Τσάβες ο Παναθηναϊκός απέφυγε την περυσινή γκάφα του με αντίπαλο τον Ηρακλή και έκανε ποδαρικό με το δεξί στο Κύπελλο, επικρατώντας 2-0 της Λάρισας στη Λεωφόρο. Πέρα από το όμορφο γκολ που πέτυχε στο 18΄, ο Αργεντινός ήταν εξαιρετικός και έκανε την πιο μεστή εμφάνισή του από τότε που ήλθε στην Ελλάδα, με τον Λουτσιάνο να τον ακολουθεί σε απόδοση αλλά να αποχωρεί με μυϊκό τραυματισμό στο 76΄, προκαλώντας φόβους για ρήξη χιαστού. Ηταν ένα νωχελικό ματς στο α΄ ημίχρονο που έγινε… ροντέο στο β΄ μέρος του, με τη Λάρισα να έχει δύο δοκάρια στις μοναδικές φάσεις που δημιούργησε και τους «πράσινους» να απαντούν με πολύ περισσότερες ευκαιρίες, ένα δοκάρι του Μολίνς (είχε προηγηθεί πέναλτι στον Χατζηγιοβάνη) και ένα γκολ του ίδιου στο 92΄ με το οποίο «κλείδωσαν» τη νίκη. Ο Ουζουνίδης έκανε πολλές αλλαγές και έδωσε την ευκαιρία σε Διούδη, Ινσούα να κάνουν ντεμπούτο, στον Σιλά να ξεκινήσει για πρώτη φορά στην ενδεκάδα και στους Μολέντο, Ρέις να επιστρέψουν έπειτα από καιρό στην αγωνιστική δράση. Από την ομάδα που ξεκίνησε στο ματς με τον Απόλλωνα, μόνο οι Γιόχανσον, Μουνιέ και Κουρμπέλης ήταν χθες στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού, με τον τελευταίο να μην αγωνίζεται ως κεντρικό χαφ αλλά ως στόπερ δίπλα στον Μολέντο, δίδυμο που αναμένεται να έχει μέλλον.

Η Λάρισα έπαιξε με βασική ενδεκάδα και επέλεξε να μην κλειστεί στην άμυνα, αλλά αυτό ελάχιστα βοήθησε στο να γίνει το παιχνίδι πιο ευχάριστο. Οι δύο ομάδες δεν βρήκαν καλό ρυθμό στο α΄ ημίχρονο και έμειναν στα ρηχά, με τους «πράσινους» να έχουν μια ακίνδυνη υπεροχή και τους «βυσσινί» να μην είναι καθόλου απειλητικοί στις ελάχιστες φορές που πλησίασαν με αξιώσεις στην περιοχή του Διούδη. Ουσιαστικά, μία «καυτή» φάση έγινε στα πρώτα 45 λεπτά κι αυτή ήταν το γκολ του Τσάβες στο 18΄ με ωραίο διαγώνιο σουτ από τα αριστερά, έπειτα από ωραία πάσα του Λουτσιάνο στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο ορεξάτοι στο β΄ ημίχρονο, ήλεγξαν καλύτερα τον ρυθμό και άρχισαν να γίνονται πιο επικίνδυνοι, με τον Λουτσιάνο να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες και να μοιράζει καλύτερα το παιχνίδι. Η καλύτερη φάση για τον Παναθηναϊκό ήλθε στο 61΄ με κοντινό πλασέ του Μουνιέ που έδιωξε ενστικτωδώς ο Μπόζοβιτς, ο οποίος αντέδρασε σωστά και σε ένα μακρινό τετ α τετ του Χατζηγιοβάνη στο 75΄, σε ένα σουτ του Χίλιεμαρκ στο 73΄ και ένα σουτ του Μολίνς στο 84΄. Η Λάρισα είχε δοκάρι με πλάγιο φάουλ του Γουάλας στο 68΄ και με σέντρα σουτ του Περόνε στο 79΄, γλίτωσε το 2-0 στο 89΄ με το δοκάρι του Μολίνς σε φάση όπου είχε προηγηθεί καθαρό πέναλτι στον Χατζηγιοβάνη που δεν είδε ο Παπαπέτρου, αλλά δεν απέφυγε το δεύτερο γκολ στο 92΄ με κοντινό πλασέ του Σουηδού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Μολέντο, Κουρμπέλης, Σιλά, Χατζηγιοβάνης, Ρέις (72΄ Χίλιεμαρκ), Τσάβες, Λουτσιάνο (76΄ Μολίνς), Μουνιέ (62΄ Βιγιαφάνες).

ΛΑΡΙΣΑ: Μπόζοβιτς, Κούσας, Περόνε, Κρίζμαν (72΄ Ναζλίδης), Γουάλας, Ρέντζας, Φάρκας, Γιοβάνοβιτς, Αντονι, Δερμιτζάκης (60΄ Ναβάρο), Λεοζίνιο (62΄ Κρητικός).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή