Κουρουμπλής: Συγγενής μου η σύμβουλος που γελούσε με τον Μητσοτάκη

Κουρουμπλής: Συγγενής μου η σύμβουλος που γελούσε με τον Μητσοτάκη

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγγενής του υπουργού Περιβάλλοντος είναι η γυναίκα που προσέβαλε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γελώντας κατά την ομιλία του στην επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο κ. Κουρουμπλής.

«Δεν δικαιούμαι να έχω έναν άνθρωπο της εμπιστοσύνης μου», αναρωτήθηκε ο υπουργός μιλώντας στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΪ όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη στάση της συνεργάτιδός του, που ανάγκασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διακόψει την ομιλία του.

Πρόκειται, όπως είπε, για υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού, που αποσπάστηκε ως μετακλητή στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Απαντώντας στις επικρίσεις για ολιγωρία από τις ελληνικές αρχές, σε ό,τι αφορά την έκκληση για συνδρομή στις προσπάθειες, από τον αρμόδιο ευρωπαϊκό οργανισμό, είπε πως το πιο κοντινό πλοίο του EMSA στην Ελλάδα, εκτός από αυτό που ήταν στην Ελλάδα, βρισκόταν στη Μάλτα.

Ο υπουργός επανέλαβε πως ήταν «ατυχία για τη χώρα μας», που η βύθιση του δεξαμενόπλοιου έγινε νύχτα και υποστήριξε πως το πλοίο της EMSA ήταν δεσμευμένο με άλλη σύμβαση.

Όπως εξήγησε ο κ. Κουρουμπλής, το πλοίο της EMSA που βρισκόταν στην Ελλάδα αποδεσμευόταν την Τρίτη, δηλαδή την ίδια ημέρα που εμφανίστηκε και η πρώτη κηλίδα στον Πειραιά. «Δεν φαινότανε αυτό το πράγμα την Κυριακή», είπε.

Το πλοίο από τη Μάλτα ταξίδευε με 10 κόμβους και θα χρειαζόταν τρεισίμισι ημέρες για να φτάσει στην χώρα μας καθώς «το πλοίο δεν είναι αεροπλάνο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το εάν οι επαγγελματίες ψαράδες μπορούν να ξαναρχίσουν το ψάρεμα στις πληγείσες περιοχές, ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε να «κάνουν λίγη υπομονή». «Το ατύχημα έγινε ξημερώματα Κυριακής στις 10 του μηνός και στις 12 υποβάλαμε αίτημα», συνέχισε ο υπουργός.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή