ΑΕΚ: Εκανε το καθήκον της πριν από το ντέρμπι

ΑΕΚ: Εκανε το καθήκον της πριν από το ντέρμπι

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολη νίκη με 2-0 επί της Λαμίας πήρε η ΑΕΚ στην πρώτη αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος, λίγες ημέρες μετά τη μεταξύ τους μονομαχία στο πρωτάθλημα. Ο αγώνας διεξήχθη στη Ριζούπολη λόγω βελτιωτικών εργασιών στο ΟΑΚΑ, χωρίς την παρουσία κόσμου, καθώς η ΑΕΚ εξέτισε την τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας της. Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (49΄) και Πέτρος Μάνταλος (80΄) ήταν οι σκόρερ της Ενωσης, που συνάντησε και δύο πρώην παίκτες της ως αντιπάλους, καθώς με τη Λαμία αγωνίστηκαν οι Μακόλεϊ Κρισάντους και Αλεξ Ντακόλ. Ντεμπούτο με την ΑΕΚ έκαναν ο Γιώργος Γιαννούτσος και ο Παναγιώτης Τσιντώτας, καλή εμφάνιση από τον Λιβάγια, μέτρια για τον Τρίστασον, και αξιοπρεπέστατη επιστροφή για τον Ανταμ Τζανετόπουλο στη βασική ενδεκάδα όσον αφορά τα σημαντικά στοιχεία της αναμέτρησης.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε νωχελικά, φανερά επηρεασμένη από τις πολλές αλλαγές ενόψει Ολυμπιακού. Η Λαμία έχασε μια σπουδαία ευκαιρία στο 8΄, με τον Φράγκο να επωφελείται από λανθασμένο γύρισμα του Γκάλο και να βγαίνει τετ α τετ με τον Τσιντώτα, ωστόσο η μπάλα αφού βρήκε ελάχιστα στον χέρι του τερματοφύλακα της Ενωσης κατέληξε στο δοκάρι. Στο 39΄ ο Λιβάγια που πήρε αρκετές πρωτοβουλίες συμμετέχοντας πιο ενεργά στο παιχνίδι της ΑΕΚ, δημιούργησε προβλήματα στους φιλοξενούμενους. Ο Κροάτης επιθετικός σέντραρε ωραία προς τον Μπακασέτα, που νικήθηκε από τον Πίτκα.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί γρήγορα στο σκορ. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ανετράπη μέσα στην περιοχή από τον Κουκόλη, με τον διαιτητή Στυλιαρά να καταλογίζει σωστά πέναλτι. Ο Χριστοδουλόπουλος ευστόχησε με συρτό σουτ για το 1-0 της ΑΕΚ στο 49ο λεπτό. Ο Λιβάγια, μολονότι ήταν και πάλι εξαιρετικός στη ροή του αγώνα, δεν μπόρεσε να σκοράρει, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 57΄ με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής το οποίο πέρασε άουτ. Το 2-0 για την ΑΕΚ σημείωσε ο Πέτρος Μάνταλος στο 80΄, εκμεταλλευόμενος ασταθή απόκρουση του Πίτκα σε σουτ του Λιβάγια. Η Ενωση είχε κι άλλες ευκαιρίες για γκολ, με Γκάλο, Λιβάγια και Μάνταλο χωρίς να μπορέσει να αυξήσει τη διαφορά της νίκης της.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Τσόσιτς (81΄ Γιαννούτσος), Βινίσιους, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (69΄ Αραούχο), Λάζαρος (61΄ Μάνταλος), Τρίστασον, Λιβάγια.

ΛΑΜΙΑ: Πίτκας, Κουτρομάνος, Κουκόλης, Παντελιάδης, Παπαργυρίου, Μπουλούλης, Αναστασόπουλος (65΄ Βασιλαντωνόπουλος), Φράγκος, Λινάρδος (58΄ Κρισάντους), Καραγιάννης, Βουό (62΄ Ντακόλ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή