Παρελθόν ο Γ. Κύζας από τη διαιτησία

Παρελθόν ο Γ. Κύζας από τη διαιτησία

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιστολή που έστειλε στην ΕΠΟ ο Γ. Κύζας, κοινοποίησε την απόφασή του να σταματήσει την καριέρα του ως εν ενεργεία διαιτητού. Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής: «Με την παρούσα επιστολή, σας ανακοινώνω ότι αποσύρομαι από την ενεργό δράση. Διανύοντας το 37ο έτος της ηλικίας μου η μη επιλογή μου στον πίνακα διαιτητών Super League μετά από πέντε συναπτά έτη, εκ των οποίων τα δύο τελευταία ως διεθνής διαιτητής, με οδηγεί στο προφανές, να μην αποδεχθώ την κατάταξή μου στον πίνακα διαιτητών δεύτερης κατηγορίας και να ορίσω έτσι το τέλος της δεκαοκτάχρονης πορείας μου στον χώρο».

Ο Κύζας είχε γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής στον ημιτελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» αντέδρασαν άμεσα, η ΕΠΟ έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή τους πριν από τον αγώνα με την οποία ζητούσαν να αντικατασταθεί, ενώ την επόμενη ημέρα του αγώνα η ΚΕΔ άφησε να διαρρεύσει ότι η διαιτησία του «όχι μόνο ήταν κατώτερη των περιστάσεων αλλά αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν για τους υπόλοιπους διαιτητές. Ως εκ τούτου, οι συνέπειες σε βάρος του Κύζα θα είναι σκληρές, αφού τέτοια διαιτητικά φαινόμενα δεν χωρούν στους πίνακες της νέας αγωνιστικής περιόδου».

Το περασμένο καλοκαίρι ο Κύζας τέθηκε εκτός πινάκων Super League και αργότερα τοποθετήθηκε στον πίνακα διαιτητών δεύτερης κατηγορίας. Ωστόσο, ο υποβιβασμός του συνεπάγεται την απώλεια της θέσης που είχε στον πίνακα των διεθνών διαιτητών, κάτι που φαίνεται ότι έπαιξε ρόλο στην απόφαση να κρεμάσει τη σφυρίχτρα του.

Οσον αφορά την κενή θέση που προκύπτει στον πίνακα των διεθνών διαιτητών, την ερχόμενη Τρίτη οι νυν διεθνείς και οι υποψήφιοι προς διεθνοποίηση θα «τρέξουν» τεστ της FIFA και θα δώσουν γραπτές εξετάσεις στα αγγλικά, ενώ για την ίδια ημέρα ο Περέιρα κάλεσε στην Αθήνα τους διαιτητές της Σούπερ Λίγκας για να τους κάνει παρατηρήσεις για την απόδοση που είχαν στους αγώνες της τέταρτης αγωνιστικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή