Μητσοτάκης: Να παραιτηθείτε

Μητσοτάκης: Να παραιτηθείτε

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έναν αιφνιδιασμό – την απόφασή του να παρέμβει στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής και να αναδείξει προσωπικά τις ευθύνες, τις αβλεψίες και τις αστοχίες της κυβέρνησης, αλλά και να επανέλθει στην ανάγκη παραίτησης του αρμόδιου υπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε την πρόθεσή του να κρατήσει ψηλά στην ατζέντα του την υπόθεση της οικολογικής καταστροφής στον Σαρωνικό. Την κίνηση αυτή θα ακολουθήσουν κι άλλες, ενώ εξετάζεται και νέα παρέμβαση του προέδρου της Ν.Δ. στη Βουλή την Παρασκευή.

Η εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη δεν ήταν προγραμματισμένη και στόχος της ήταν να αιφνιδιάσει και να εκθέσει τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που ενημέρωναν για το ατύχημα και την πετρελαιοκηλίδα, θέτοντας πιεστικά ενώπιον του Παναγιώτη Κουρουμπλή ερωτήματα που έχει υποβάλει η Ν.Δ. από την πρώτη στιγμή, αλλά δεν έχουν ακόμα απαντηθεί. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ύψωσε τους τόνους, ζητώντας από τον κ. Κουρουμπλή να απαντήσει γιατί δόθηκαν δύο παρατάσεις αξιόπλοου του συγκεκριμένου πλοίου από την Επιθεώρηση Πλοίων μέσα στο καλοκαίρι, αλλά και για το τι ακριβώς έγινε από τη στιγμή που συνέβη το ατύχημα μέχρι την κινητοποίηση όλων των αρμοδίων φορέων για την αντιμετώπιση της καταστροφής. «Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για σας προσωπικά, κ. Υπουργέ. Αυτό που σας χρεώνουν είναι ότι υποτιμήσατε την έκταση του προβλήματος. Οτι έπρεπε να περάσουν τρεις μέρες για να κινητοποιηθείτε ουσιαστικά… Γιατί αργήσατε τρεις μέρες να γυρίσετε απ’ το Λονδίνο; Τι είχατε τόσο σημαντικό να κάνετε στην αγγλική πρωτεύουσα που σας υποχρέωσε να μείνετε εκεί, αντί να προΐστασθε των υπηρεσιών συντονισμού και απορρύπανσης;», είπε, απευθυνόμενος στον κ. Κουρουμπλή ο κ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι αν είχε «τη στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια», θα είχε παραιτηθεί.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αποκάλυψε έγγραφο του ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και το Περιβάλλον στη Θάλασσα, στο οποίο αναφέρεται ότι ζητήθηκε η συνδρομή του από την Ελλάδα στις 13 του μήνα, τρεις ημέρες δηλαδή μετά το ναυάγιο. Νέα παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή εξετάζεται για αύριο, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για την πετρελαιοκηλίδα και τις παραλείψεις της κυβέρνησης που κατέθεσαν οι βουλευτές της Ν.Δ. την περασμένη εβδομάδα. Σήμερα, στο πρότυπο της επίσκεψης την περασμένη εβδομάδας στις πληγείσες περιοχές στο Φάληρο, στον Αλιμο και στη Γλυφάδα, αναμένεται να επισκεφθεί το Κερατσίνι. Ο κ. Μητσοτάκης, εξάλλου, σκοπεύει να εμφανίζεται όλο και συχνότερα – σε προφανή αντίστιξη με τον πρωθυπουργό που, όπως έλεγαν στην Πειραιώς, «κρύφτηκε» τόσο τις πυρκαγιές όσο και στην οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού. «Δυστυχώς, από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, αυτή η κυβέρνηση κάηκε στην Αττική και πνίγηκε στον Σαρωνικό», σημείωσε χαρακτηριστικά (ΣΚΑΪ) ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Σκληρή απάντηση έδωσε η Νέα Δημοκρατία και στην ανακοίνωση του Μαξίμου για τα δύο χρόνια από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, σημειώνοντας ότι εκείνες οι εκλογές «άνοιξαν έναν νέο κύκλο ψεμάτων». «Οι υποσχέσεις για “δίκαιη ανάπτυξη” έμειναν κούφια συνθήματα, καθώς η πολιτική της κυβέρνησης έκανε τους φτωχούς φτωχότερους», αναφέρει η Πειραιώς στην ανακοίνωσή της, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «ανέβηκε με ψέματα και προσπαθεί να κρατηθεί με ψέματα».

Εν τω μεταξύ, την αντίδραση της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκάλεσε μέρος των όσων δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης για την Παιδεία στη ΔΕΘ. Σε ανακοίνωσή της, η ΔΑΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι αυτό δεν είναι το δικό της όνειρο για το σχολείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή