Ειρωνικά σχόλια για τη διετία Τσίπρα από ΔΗΣΥ, Ποτάμι

Ειρωνικά σχόλια για τη διετία Τσίπρα από ΔΗΣΥ, Ποτάμι

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απαξίωση και ειρωνείες σχολίασαν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τα δύο χρόνια που συμπληρώθηκαν από τις τελευταίες εκλογές. Σχόλια που προκάλεσε βέβαια και η επιλογή του Αλ. Τσίπρα να εντάξει στη δήλωσή του την καθ’ όλα ατυχή φράση –λόγω της οικολογικής καταστροφής στον Σαρωνικό– ότι «είμαστε ακόμη στο νερό και κολυμπάμε, αλλά το κεφάλι μας είναι έξω […] γιατί βλέπουμε καθαρά τη στεριά που είναι κοντά μας».

«Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στον εμπνευσμένο συντάκτη της ανακοίνωσης όσο και στον πρωθυπουργό, που προφανώς δεν συνειδητοποίησε καν τι συνειρμούς δημιούργησε η δήλωσή του», έλεγαν μεταξύ σοβαρού και αστείου στη Χαρ. Τρικούπη, με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ να κάνει μια πολύ σκληρή δήλωση. «Δύο χρόνια μετά το δημόσιο σφιχταγκάλιασμα Τσίπρα-Καμμένου στην πλατεία Κλαυθμώνος, όλοι βλέπουν ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι ένας ενιαίος μηχανισμός εξουσίας, μια ενιαία ομάδα συμφερόντων, ένα ενιαίο κόμμα», είπε ο Π. Χρηστίδης και προεξόφλησε ότι «η νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη θα σφραγίσει τις εξελίξεις», καθώς ήδη «οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετράνε αντίστροφα» τις μέρες τους στην εξουσία.

«Προφανώς ο Αλ. Τσίπρας μπέρδεψε τη στεριά με τα βουνά από πίσσα», σχολίασε δηκτικά και το Ποτάμι, το οποίο περιέλαβε και τον Πάνο Καμμένο στην ανακοίνωσή του. «Γιόρτασε την επέτειο της εξουσίας του με ψώνια στο Λονδίνο», σημείωσε το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη και απαρίθμησε ως επιτεύγματα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την «υπερφορολόγηση, τα λουκέτα, τη “μαύρη” εργασία, την αναγκαστική μετανάστευση, τα μπρος-πίσω στις επενδύσεις και τη διαλυμένη Παιδεία».

Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι η κ. Γεννηματά προχώρησε χθες σε μια κίνηση που δεν είναι καθόλου άσχετη με το πώς θα κινηθεί στις ενδοκομματικές εκλογές. Με αφορμή την αποσυρθείσα από τον Στ. Κοντονή κυβερνητική τροπολογία για την Τουρκική Ενωση Ξάνθης, συνεργάτες της τόνιζαν ότι η ΔΗΣΥ δεν θα ψηφίσει στο εξής κανένα ν/σ αν αυτό δεν το εγκρίνουν προηγουμένως οι ΑΝΕΛ, όπως άλλωστε προανήγγειλε και η Ν.Δ. Επιλογή που προδίδει και την καθαρά αντικυβερνητική στάση που θα τηρήσει στο εξής η Φώφη Γεννηματά, έναντι όσων συνυποψηφίων της αποφεύγουν να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση για ψηφοθηρικούς λόγους.

Σε ό,τι αφορά την ενδοκομματική διαδικασία για την εκλογή αρχηγού του νέου φορέα, η επιτροπή Αλιβιζάτου ανέμενε και χθες την οριστική απάντηση της Vodafone για το αν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της εξ αποστάσεως ψήφου, και, κυρίως, το ποσόν με το οποίο θα τιμολογήσει την online διασύνδεση των σημείων στα οποία θα στηθούν κάλπες. Ο κ. Αλιβιζάτος δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση. Είναι ωστόσο προφανές πως αν η απάντηση της Vodafone είναι, όπως φημολογείται, αρνητική για την εξ αποστάσεως ψήφο ή ζητήσει ένα εξωπραγματικό ποσόν για να αναλάβει την ευθύνη της «συμβατικής» διαδικασίας –ακούγεται ότι η εταιρεία θα ζητήσει 800.000 ευρώ, καθώς έχει καταστρέψει το αντίστοιχο λογισμικό που χρησιμοποίησε στις εκλογές της Ν.Δ.–, το βάρος της τελικής απόφασης θα περάσει πλέον στους διεκδικητές της ηγεσίας. Με άλλα λόγια, εικάζεται ότι ο γνωστός συνταγματολόγος θα καλέσει πλέον όλους τους υποψηφίους για να βρουν κοινό τόπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή