Τηλεοπτικός… Αγιος Βασίλης από τις αρχές του φθινοπώρου

Τηλεοπτικός… Αγιος Βασίλης από τις αρχές του φθινοπώρου

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες εβδομάδες μετά την προβολή του μεγάλου φινάλε της έβδομης σεζόν του «Game of Thrones» κι ενώ ήδη μετρούμε αντίστροφα για την πρεμιέρα του τελευταίου κύκλου επεισοδίων (ευχόμαστε) το 2018, ξεφυλλίζοντας το «καλεντάρι» των σειρών, διαπιστώνουμε ότι η σεζόν 2017-2018 επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Ηδη εδώ και λίγες ημέρες έκανε πρεμιέρα στο Netflix η τρίτη σεζόν του «Narcos», αλλά και η νέα σειρά της ΗΒΟ και των δημιουργών του «Wire» George Pelecanos και David Simon «The Deuce», με τους Τζέιμς Φράνκο και Μάγκι Γκίλενχαλ. Την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου (Τρίτη, 26/9) επανέρχεται μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές της περασμένης χρονιάς, το εξαιρετικό «This is us», που προέβαλλε το NBC και παρακολουθούσαν κατά μέσον όρο 14.700.000 τηλεθεατές κάθε εβδομάδα. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους παραμένουν οι Μίλο Βεντιμίλια, Μάντι Μουρ, Στέρλινγκ Μπράουν, Κρίσι Μετζ, Τζάστιν Χάρτλεϊ. Στις 27 Σεπτεμβρίου επιστρέφει στον Λευκό Οίκο ο «Designated Survivor» Κίφερ Σάδερλαντ, o οποίος αναίρεσε την απόφασή του να μην ξανακάνει τηλεόραση χάρη σε αυτή τη σειρά. Εχει δηλώσει, μάλιστα, πως, «όταν διάβασα το σενάριο, σκέφτηκα ότι μάλλον κρατούσα τα επόμενα δέκα χρόνια της ζωής μου στα χέρια μου».

Τα reboot παλιών επιτυχημένων σίριαλ θα συνεχιστούν και τη σεζόν 2017-2018. Μεταξύ αυτών που ξεχωρίζουν είναι η θρυλική «Δυναστεία» που επιστρέφει, σε νέο κανάλι (The CW), με καινούργιους πρωταγωνιστές. Τον Μπλέικ Κάρινγκτον θα υποδυθεί ο Γκραντ Σόου, την Κρίσταλ η Νάταλι Κέλι, τη Φάλον η Ελίζαμπεθ Γκίλις. Η πρεμιέρα στο δίκτυο USA έχει προγραμματιστεί για τις 11 Οκτωβρίου. Την ίδια μέρα ξεκινά η προβολή της τρίτης σεζόν του βραβευμένου με Χρυσή Σφαίρα και EMMY «Mr. Robot» του Σαμ Εσμαϊλ, με τους Ράμι Μάλεκ και Κρίστιαν Σλέιτερ. Στις 27 του μήνα θα διατεθεί στο Netflix ο δεύτερος κύκλος επεισοδίων του ιδιαίτερου science fiction θρίλερ «Stranger Things» των αδερφών Ντάφερ με τη Γουινόνα Ράιντερ. Οι δημιουργοί έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι θα υπάρξει και τρίτη σεζόν, ενώ στόχος τους είναι να υλοποιήσουν και τέταρτη (και τελευταία).

Μεταξύ των σειρών που αναμένονται με ενδιαφέρον είναι και το «Young Sheldon» του CBS, η κωμωδία spin off του πολύ επιτυχημένου «The Big Bang Theory» που διηγείται τα παιδικά χρόνια του κοινωνικά απροσάρμοστου αλλά ιδιοφυούς Σέλντον Κούπερ (τον υποδύεται ο μικρός Ιαν Αρμιτατζ).

Ραντεβού με τους τηλεθεατές το 2018 δίνουν μερικές ακόμα εξαιρετικές παραγωγές. Πιθανότατα τον Φεβρουάριο θα κάνουν πρεμιέρα στο Showtime τα νέα επεισόδια της σειράς «Billions», με τους Ντέμιαν Λούις και Πολ Τζιαμάτι. Τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς υπολογίζεται ότι θα επιστρέψει με νέα ιστορία διαμάχης και το «Feud» του Ράιαν Μέρφι, που την περυσινή χρονιά ασχολήθηκε με τη θρυλική κόντρα της Τζόαν Κρόφορντ και της Μπέτι Ντέιβις. Τα νέα επεισόδια, 10 τον αριθμό, θα είναι αφιερωμένα στη σχέση ανάμεσα στην πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο. Το 2018 επανέρχεται και η σειρά του National Geographic «Genius» – τον πρώτο κύκλο που ήταν αφιερωμένος στον Αλμπερτ Αϊνστάιν παρακολούθησαν περισσότεροι από 45.000.000 τηλεθεατές ανά τον κόσμο. Ο δεύτερος κύκλος θα αποτελείται από 10 επεισόδια και θα αφηγηθεί τη ζωή του Πάμπλο Πικάσο, τον οποίο θα ενσαρκώσει ο Αντόνιο Μπαντέρας. Μεγάλο ερώτημα της σεζόν παραμένει αν θα υπάρξει και έκτη σεζόν «House of Cards» –καθώς οι δημιουργοί δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα κάτι σχετικό– και πότε θα διατεθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή