Συγκίνηση και λάμψη για τον Ιβκοβιτς

Συγκίνηση και λάμψη για τον Ιβκοβιτς

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό τους ήχους του πασίγνωστου τραγουδιού του Φρανκ Σινάτρα που φέρει τον τίτλο «Unforgettable» (αξέχαστος) και αποτελεί τον ιδανικότερο χαρακτηρισμό για τις διακρίσεις της καριέρας του, ο Ντούσαν Iβκοβιτς τιμήθηκε δεόντως από τον Ολυμπιακό, τους σπουδαίους παίκτες που συνεργάστηκε και αποθεώθηκε από 8.000 «ερυθρόλευκους» φιλάθλους για την προσφορά του στην ομάδα της καρδιάς του.

Τα έξι τρόπαια (δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, δύο πρωταθλήματα και ισάριθμα κύπελλα Ελλάδας) που κατέκτησε στη διπλή θητεία στον πάγκο του Ολυμπιακού, συνόδευσαν τον «Ντούντα» στο αποχαιρετιστήριο φιλικό παιχνίδι για την ολοκλήρωση της 40ετούς σταδιοδρομίας του σε συλλόγους, στην εθνική Σερβίας και της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Η Ευρωλίγκα έχρισε τον Ιβκοβιτς «θρύλο» της διοργάνωσής της, ενώ ξεχώρισε η παρουσία του Σέρβου τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς και ήταν δεδομένη η ανταπόκριση της «αφρόκρεμας» του μπάσκετ της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Ενα μεμονωμένο σύνθημα κατά των Ομπράντοβιτς και Ιτούδη δεν «χάλασε» τη γιορτή, ενώ υπήρξε αντίδραση από την πλειονότητα των φίλων του Ολυμπιακού.

Ισπανία για «παράθυρα»

Οιωνός για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των προκριματικών αγώνων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ του 2019, με την πλαισίωση των εθνικών ομάδων και από τους παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα, αποτελεί η δήλωση του προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόθα.

«Στα προκριματικά θα παρατάξουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι θα κληθούν και οι παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα» δήλωσε, ενόψει των παιχνιδιών. Η δήλωση του Γκαρμπαχόθα καταδεικνύει ότι η ισπανική ομοσπονδία έστειλε μήνυμα… ισχύος στην ισπανογενή Ευρωλίγκα που έχει έδρα στη Βαρκελώνη. Σε περίπτωση πιέσεων στους διεθνείς Ισπανούς παίκτες, η ομοσπονδία θα εφαρμόσει την κείμενη νομοθεσία και θα τους τιμωρήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή