«Εφοδος» ακτιβιστών της Greenpeace σε πλοίο με αυτοκίνητα της Volkswagen

«Εφοδος» ακτιβιστών της Greenpeace σε πλοίο με αυτοκίνητα της Volkswagen

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακτιβιστές της Greenpeace επιβιβάστηκαν σε φορτηγό πλοίο στη θαλάσσια περιοχή των εκβολών του Τάμεση, που μετέφερε πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα της εταιρείας Volkswagen, από τη Γερμανία στη Βρετανία, στην προσπάθειά τους να το αναγκάσουν να επιστρέψει στη Γερμανία.

Περισσότεροι από 40 εθελοντές, επίσης, προσπαθούν να ακινητοποιήσουν σταθμευμένα αυτοκίνητα που βρίσκονται στο Λιμάνι Sheerness, της κομητείας του Κεντ στην νοτιοανατολική Αγγλία. Ο λόγος έγκειται στην προσπάθεια αφύπνισης της εταιρείας Volkswagen, για τον τερματισμό κατασκευής και κυκλοφορίας πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, όπως αναφέρει η ομάδα ακτιβιστών.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Volkswagen παραδέχτηκε ότι διαστρέβλωσε τα αποτελέσματα στις δοκιμές εκπομπών καυσαερίων για τα πετρελαιοκίνητα οχήματά της, το 2015, ενώ στη συνέχεια υποχρεώθηκε να καταβάλλει αποζημιώσεις στου Αμερικανούς οδηγούς των οχημάτων της.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή