Αντίδραση στο Xρηματιστήριο με άνοδο 1,06%

Αντίδραση στο Xρηματιστήριο με άνοδο 1,06%

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντολές αγορών για τραπεζικές μετοχές εκδηλώθηκαν χθες από ξένα επενδυτικά σχήματα στο χρηματιστήριο, προκειμένου να εκμεταλλευθούν τις χαμηλές τιμές στις οποίες έχουν διαμορφωθεί οι τραπεζικές μετοχές αλλά και άλλοι τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης μετά το πτωτικό σερί που προηγήθηκε μεταξύ 13 και 18 Σεπτεμβρίου 2017. Η χθεσινή ανοδική αντίδραση των μετοχών επέτρεψε στον Γενικό Δείκτη τιμών να ενισχυθεί 1,06% και να διαμορφωθεί στις 765,99 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά κινήθηκε μεταξύ των 759,52 (0,20%) και 776,34 μονάδων (2,42%).

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 3,79% στις 871,43 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε ακόμη να κερδίζει μέχρι και 7,37%. Χθες, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς έφθασε ενδοσυνεδριακά να ενισχύεται μέχρι και 14,4% για να κλείσει με άνοδο 9,26% στα 2,95 ευρώ. Θετικό αντίκτυπο στην πορεία της μετοχής είχαν και οι νέες δηλώσεις που έκανε στο Λονδίνο o επικεφαλής της Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η τράπεζα έχει διορθώσει τις αδυναμίες των εσωτερικών ελέγχων που προέκυψαν στο πρόσφατο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος. Καλή εικόνα επέδειξαν χθες και οι άλλες τρεις συστημικές τράπεζες με τα υψηλότερα κέρδη (4,32%) να εμφανίζει η μετοχή της Εθνικής τράπεζας και ακολούθησαν η Alpha Bank (3,28%) και η Eurobank (1,32%). Η αξία των συναλλαγών στη χθεσινή συνεδρίαση διαμορφώθηκε στα 95,677 εκατ. ευρώ, ενώ άλλαξαν χέρια 119,04 εκατομμύρια μετοχές.

H χρηματιστηριακή αγορά συνεχίζει να κινείται σε τεντωμένο σχοινί. Οπως αναφέρουν στην «Κ» στελέχη εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίων, στο επίκεντρο της προσοχής θα παραμείνουν οι τράπεζες, καθώς το ζήτημα των ελέγχων (AQR) που ζητεί το ΔΝΤ δεν πρόκειται να κλείσει, ενώ στο προσκήνιο θα βρεθεί τις επόμενες εβδομάδες και το θέμα της καθυστέρησης στη διαχείριση των κόκκινων δανείων.

Πηγή αβεβαιότητας για την αγορά θα αποτελέσουν και οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές για την έναρξη της τρίτης αξιολόγησης, στις οποίες θα προκύψουν αναπόφευκτα διαφορές απόψεων και εντάσεις, κυρίως λόγω απαιτήσεων του ΔΝΤ να περικοπούν κοινωνικά επιδόματα

Στη χθεσινή συνεδρίαση ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,97%, στις 2.021,86 μονάδες, ενώ κέρδη 1,69% κατέγραψε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης Mid Cap και διαμορφώθηκε στις 1.044,31 μονάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή