Ryanair: Αύξηση 10.000 ευρώ σε πιλότους για να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους

Ryanair: Αύξηση 10.000 ευρώ σε πιλότους για να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα πλάνα της αεροπορικής εταιρείας «να αναγκάσει» κάποιους πιλότους με δέλεαρ μεγάλα χρηματικά ποσά να καθυστερήσουν τις διακοπές τους και να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους,  αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Ryanair, Μάικλ Ο’Λίρι κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνάντησης της εταιρείας στο Δουβλίνο.

Ο κ. Ο’Λίρι δήλωσε ότι η εταιρεία πρόσφερε σε ορισμένους πιλότους της αύξηση ύψους 10.000 ευρώ, ώστε να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους και να βοηθήσουν την Ryanair σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, όπου η εταιρεία καλείται να αντιμετωπίσει μαζικές ακυρώσεις πτήσεων.

Η προσφορά αυτή έρχεται να προστεθεί στα μπόνους μέσω μετρητών που έχουν προσφερθεί ήδη στους πιλότους. Συγκεκριμένα, η Ryanair έχει κάνει στους πιλότους την μοναδική προσφορά των 12.000 ευρώ, με τους εκπροσώπους να λένε ότι αυτό που επιθυμούν είναι νέα συμβόλαια και καλύτερες εργασιακές συνθήκες.

Ο Ο΄Λίρι αρνήθηκε ότι ένας μεγάλος αριθμός πιλότων είχε απορρίψει την προσφορά, ζητώντας νέα συμβόλαια, ενώ διέψευσε κορισμένα δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία κάποιοι πιλότοι είχαν απειλήσει με κινητοποιήσεις και φάνηκε να απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι μπορεί να υπάρξει ένταση στις σχέσεις με τους εργαζομένους

Υπενθυμίζεται ότι η αεροπορική εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει στην ακύρωση συνολικά 1.680 έως 2.100 πτήσεων έως τα τέλη Οκτωβρίου, ήτοι 40 – 50 πτήσεις ημερησίως, λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά και με στόχο να βελτιώσει τη συνέπεια στην εκτέλεση των δρομολογίων της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή