Νέο Volvo XC40

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Volvo Cars παρουσιάζει το XC40, την ολοκαίνουργια πρότασή της στην κατηγορία τωνcompact premium SUV. Ένα μοντέλο αντισυμβατικό, με παιχνιδιάρικη διάθεση και χαρακτήρα, που αντανακλά την επιθυμία της Volvo Cars να δώσει νέο νόημα και ύφος στην αυτοκινητοβιομηχανία. Για ένα τόσο μοναδικό μοντέλο, η σουηδική μάρκα επιλέγει έναν αντίστοιχα ξεχωριστό χώρο. Στράφηκε στην παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας, το Μιλάνο και προχώρησε στη δημιουργία ενός exclusive σκανδιναβικού οίκου design, στην καρδιά της πόλης, τον οποίο και ονόμασε «80 ώρες του Μιλάνου».

Οι 80 ώρες του Μιλάνου υπό την αιγίδα της Volvo Cars, στην Via Amerigo Vespucci στο κέντρο της πόλης, θα παρουσιάσουν 40 από τις πλέον ενδιαφέρουσες μάρκες στο σύγχρονο σκανδιναβικόdesign, συμπεριλαμβανομένων των Teenage EngineeringPOCFrontMonica ForsterJohn Sterner και πολλών ακόμη. Κάθε brand συμμετέχει με ένα προσεκτικά επιλεγμένο κομμάτι από τη συλλογή του – με δείγματα που εκτείνονται από τη σκανδιναβική μόδα και το design εσωτερικών χώρων μέχρι τα αξεσουάρ, την τεχνολογία και άλλα. Σε αυτή τη μοναδική συνεύρεση σουηδικούdesign, η Volvo Cars συμμετέχει με μία παγκόσμια πρεμιέρα: το νέο Volvo XC40!

Η άφιξη του XC40 σημαίνει ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της η Volvo έχει τρία πολύ φρέσκα, πολύ μοντέρνα SUV διαθέσιμα σε παγκόσμια κλίμακα, τα XC90, XC60 και XC40. Η τόσο ισχυρή παρουσία στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου, προλειαίνει το έδαφος για περαιτέρω ανάπτυξη όσον αφορά στην κερδοφορία και τις πωλήσεις της.

Tο νέο XC40 είναι το πρώτο μοντέλο της Volvo που βασίζεται στη νέα Σπονδυλωτή Κόμπακτ Αρχιτεκτονική – CMA (Compact Modular Architecture), η οποία θα αποτελέσει τη βάση και για τις άλλες εκδόσεις που θα συμπληρώσουν τη Σειρά 40, ανάμεσά τους και πλήρως ηλεκτροκίνητα οχήματα.

«Το XC40 αντιπροσωπεύει την πρώτη μας είσοδο στην κατηγορία των compact SUV. Διευρύνει την απήχηση της μάρκας μας και την οδηγεί σε μια νέα κατεύθυνση», δήλωσε ο Χάκαν Σάμουελσον (Håkan Samuelsson), Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars. «Αντιπροσωπεύει ένα φρέσκο, δημιουργικό και ξεχωριστό νέο μέλος στη γκάμα της Volvo. Έτσι είναι εντελώς φυσικό να αποκαλύπτουμε το XC40 εδώ, στο Μιλάνο, ένα πολύβουο ευρωπαϊκό κέντρο για τη μόδα, την τέχνη, το design και το lifestyle».

Όσον αφορά στην τεχνολογία, το XC40 φέρνει στην κατηγορία των compact SUV τις βραβευμένες τεχνολογίες ασφάλειας, συνδεσιμότητας, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας που είναι γνωστές από τις Σειρές 90 και 60. Αυτές οι τεχνολογίες καθιστούν το XC40 ένα από τα καλύτερα εξοπλισμέναcompact premium SUV της αγοράς. Εκτός άλλων, τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού στο XC40 περιλαμβάνουν το Pilot Assist, το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης τηςVolvo, την τελευταία γενιά του City Safety, την τεχνολογία Runoff Road Protection για αποτροπή της εξόδου από το δρόμο ή μετριασμό των συνεπειών της καθώς και κάμερα 360 μοιρών που βοηθά τον οδηγό σε μανούβρες σε μικρούς χώρους στάθμευσης.

Αξίζει να τονιστεί ότι το XC40 διαθέτει και το σύστημα Cross Traffic Alert το οποίο χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου για να ελέγχει την κάθετα διερχόμενη κυκλοφορία κατά την κίνηση με όπισθεν-έξοδο από χώρο στάθμευσης και να προειδοποιεί τον οδηγό για τυχόν διέλευση άλλου οχήματος. Πλέον, το σύστημα διαθέτει και αυτόματο φρενάρισμα για την αποτροπή μίας ενδεχόμενης σύγκρουσης.

Το XC40 προσφέρει επίσης μια ριζικά διαφορετική προσέγγιση στην αποθήκευση μέσα στο αυτοκίνητο. Η ευφυής εσωτερική σχεδίαση εξασφαλίζει στους οδηγούς του XC40  περισσότερο λειτουργικό χώρο αποθήκευσης στις πόρτες και κάτω από τα καθίσματα, έναν ειδικό χώρο για κινητά τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένης παροχής ασύρματης φόρτισης, έναν πτυσσόμενο γάντζο για μικρές τσάντες κι ένα αφαιρούμενο καλαθάκι άχρηστων αντικειμένων στην κονσόλα του τούνελ.

Το XC40 θα διατίθεται με μία πληθώρα από βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, της οικογένειας προηγμένων κινητήριων συστημάτων της Volvo με την ονομασία DriveE. Θα υπάρξουν και υβριδικές και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις ενώ στο XC40 η Volvo Cars θα παρουσιάσει για πρώτη φορά και το νέο τρικύλινδρο κινητήρα της.

Η παραγωγή του νέου XC40 ξεκινά το Νοέμβριο στο εργοστάσιο της Volvo Cars, στο Γκεντ του Βελγίου, ενώ στην Ελλάδα το XC40 αναμένεται την Άνοιξη του 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή