ΗΠΑ: Διαθέτουν άλλα 575 εκατ. δολάρια για την αντιμετώπιση των λιμών σε τέσσερις χώρες

ΗΠΑ: Διαθέτουν άλλα 575 εκατ. δολάρια για την αντιμετώπιση των λιμών σε τέσσερις χώρες

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι θα διαθέσουν επιπλέον 575 εκατομμύρια δολάρια για να χορηγηθεί βοήθεια στα θύματα των λιμών σε τέσσερις χώρες που ήδη πλήττονται από βιαιότητες ή πολέμους, την Υεμένη, το Νότιο Σουδάν, τη Νιγηρία και τη Σομαλία.

«Με αυτή την επιπρόσθετη χρηματοδότηση, η συνολική δαπάνη για ανθρωπιστική βοήθεια από τις ΗΠΑ για (την ανακούφιση των θυμάτων σε) αυτές τις τέσσερις κρίσεις ανέρχεται σε σχεδόν 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια από την έναρξη του οικονομικού έτους 2017», ανέφερε η Υπηρεσία των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID).

Ο Μαρκ Γκριν, ο επικεφαλής της USAID, προχώρησε στην ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, όπου οι ηγέτες όλου του κόσμου άκουσαν να περιγράφονται τα δεινά που υφίστανται οι λαοί που πλήττονται από πολέμους.

«Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια εξαιτίας ανθρωπογενών κρίσεων στη Νιγηρία, στην Υεμένη, στο Νότιο Σουδάν, χώρες όπου βρίσκονται σε εξέλιξη πόλεμοι, και στη Σομαλία, όπου οι συνέπειες μιας σοβαρής ξηρασίας επιτείνονται από τον πόλεμο», συνέχισε η USAID.

«Μολονότι μια ταχεία διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας επέτρεψε να ανασχεθεί ο λιμός σε ορισμένες περιοχές του Νότιου Σουδάν, και εμπόδισε μεγάλους λιμούς στη Σομαλία και στην Υεμένη, η πείνα δεν πάει να αυξάνεται, πρόσθεσε η Υπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή