Τραβάει το σχοινί η Ευρωλίγκα

Τραβάει το σχοινί η Ευρωλίγκα

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άκαμπτη στάση της Ευρωλίγκας για διεξαγωγή αγώνων το ίδιο χρονικό διάστημα που έχουν προγραμματισθεί οι προκριματικοί αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος από τη FIBA, συνεχίσθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, και με τη νέα, ανεδαφική αντιπρόταση που στάλθηκε στην παγκόσμια ομοσπονδία ενόψει της σημερινής συνεδρίασής της στη Γενεύη. Η Ευρωλίγκα παρουσίασε την πρότασή της για το αγωνιστικό «καλεντάρι» των συλλόγων της και των εθνικών ομάδων, στο οποίο δεν περιλαμβάνονται και πάλι τα «παράθυρα» για το Μουντομπάσκετ και αρχίζουν στην τελευταία εβδομάδα του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Αντιθέτως, αντιπροτείνεται να υπάρξει αγωνιστική δράση και τον Ιούλιο, επιβαρύνοντας ουσιαστικά τους διεθνείς παίκτες με συνέχιση των υποχρεώσεών τους και αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων, τον Ιούνιο.

Η διοίκηση της Ευρωλίγκας χρίει τον Αύγουστο μήνα ξεκούρασης των παικτών, εκτός της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων, ανά 4ετία.

Ιδιες θέσεις

Η Ευρωλίγκα υποστηρίζει ότι επαναφέρει την πρόταση που είχε κάνει στη FIBA πριν από 5 χρόνια και δεν είχε λάβει απάντηση, ενώ θεωρεί ότι η εφαρμογή του συγκεκριμένου ετήσιου προγράμματος θα βοηθήσει στη συμμετοχή των καλύτερων παικτών στα προκριματικά της FIBA, το Eυρωμπάσκετ, το Παγκόσμιο Κύπελλο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες και παράλληλα σέβεται το καλεντάρι των συλλόγων που θα πρέπει να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα από την αρχή κάθε αγωνιστικής περιόδου.

Οι πρώτες ανεπίσημες αντιδράσεις της FIBA αναφέρουν ότι θα απορριφθεί η πρόταση της Ευρωλίγκας, γιατί είναι ακόμα πιο επιβαρυντική για τους διεθνείς παίκτες και για αντικειμενικούς λόγους σωματικής και πνευματικής ξεκούρασης θα αρνούνται να συμμετέχουν στις εθνικές ομάδες τους, καθώς θα συνεχίζουν ανελλιπώς να παίζουν μπάσκετ για δέκα μήνες. Παράλληλα, δεν προσφέρεται στην πρόταση της Ευρωλίγκας επαρκής χρόνος προετοιμασίας στις εθνικές ομάδες, γιατί οι τελικοί των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ολοκληρώνονται στα μέσα Ιουνίου.

• Τυπική ψηφοφορία για τη συμμετοχή δύο ακόμα ομάδων στην περίοδο 2018-2019 θα τελέσει η Ευρωλίγκα, ώστε ο αριθμός να αυξηθεί στις 18 και η μία εκ των νέων θέσεων θα δοθεί σε γαλλικό σύλλογο, ενώ η άλλη θα καταλήξει στον φιναλίστ του EuroCup για να υπάρξει ενίσχυση ενδιαφέροντος για τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση από την «προαγωγή» που θα προσφερθεί.

• Επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το 2021, με την υπογραφή και του σχετικού συμβολαίου, συμφώνησαν ο Παναθηναϊκός και ο Κέι Σι Ρίβερς που συζητούσε για ανανέωση ενός ακόμα χρόνου (2019), αλλά αποδέχτηκε τη βελτιωμένη, χρονικά και οικονομικά, πρόταση των «πρασίνων», καθώς εξασφαλίζει το μέλλον του για τα 4 επόμενα χρόνια.

• Την πρώτη νίκη του στο τουρνουά της Προύσας σημείωσε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε της Γεσίλ Γκιρεσούν (96-82).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή