Στα «χαρακώματα» και ο υγρός στίβος

Στα «χαρακώματα» και ο υγρός στίβος

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε… σχίσμα φαίνεται ότι οδηγείται, σε παγκόσμιο επίπεδο, ακόμη ένα μεγάλο άθλημα. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του υγρού στίβου, καθώς το χάσμα που έχει δημιουργηθεί ύστερα από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες ανάμεσα στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία (LEN) και στην παγκόσμια (FINA), δείχνει να βαθαίνει. Η LEN θα διοργανώσει την προσεχή αγωνιστική περίοδο ευρωπαϊκό κύπελλο και, εάν δεν αλλάξει κάτι, οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης θα πάρουν μέρος σε αυτό και όχι στη Γουόρλντ Λιγκ.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στάθηκε η ελληνική. Την ερχόμενη χρονιά οι εθνικές μας ομάδες δεν θα αγωνιστούν στην παγκόσμια λίγκα και θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου. «Η FINA πήγε να “λιώσει” την Ευρώπη. Ας καθίσει να παίζει με το Μπαχρέιν, τη Σιέρα Λεόνε και τις Φιλιππίνες», δήλωσε στην «Κ» ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Η αιτία της διάσπασης προκλήθηκε ύστερα από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες, όπου υπήρξαν συμμαχίες παραγόντων από Ασία, Αφρική κ.λπ. με αποτέλεσμα να αποκτήσουν ισχυρή παρουσία σε διάφορες επιτροπές της FINA. «Συμμάχησαν εναντίον της Ευρώπης. Εάν αυτοί είναι οι πολλοί, εμείς είμαστε οι δυνατοί», υπογράμμισε ο κ. Διαθεσόπουλος και όταν τον ρωτήσαμε για τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων πόλο στην παγκόσμια λίγκα, απάντησε: «Θα διοργανωθεί για πρώτη φορά ευρωπαϊκό κύπελλο. Θα πάρουμε μέρος σε αυτό. Στην ίδια διοργάνωση θα αγωνιστεί το 90% των κορυφαίων ομάδων της υδατοσφαίρισης. Ολες οι μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος θα έρθουν σε αυτό και ας διεξαχθεί η Γουόρλντ Λιγκ με το Μπαχρέιν και τις Φιλιππίνες. Εξελέγησαν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τίποτα από αθλητισμό. Δεν μπορούσαν ούτε να μιλήσουν για τα αθλήματά μας», τόνισε ο, επί πολλά χρόνια, πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή