ΝΔ: Διαγραφή γαλάζιου συνδικαλιστή για πλαστό πτυχίο – Τί λέει η Πειραιώς

ΝΔ: Διαγραφή γαλάζιου συνδικαλιστή για πλαστό πτυχίο – Τί λέει η Πειραιώς

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη διαγραφή του Βασίλη Πολυμερόπουλου από τη Νέα Δημοκατία προχώρησε ο Γραμματέας του κόμματος Λευτ. Αυγενάκης, μετά την απόφαση του  Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που τον έκρινε ένοχο για πλαστό πιστοποιητικό σπουδών.

Πρόκειται για την περίφημη υπόθεση με τον τίτλο σπουδών που φέρεται να προσκόμισε στο Δήμο Αθηναίων κατά το παρελθόν ο κ. Πολυμερόπουλος η οποία είχε προκαλέσει «πόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Συγκεκριμένα, όπως είχε προκύψει από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) ο «γαλάζιος» συνδικαλιστής κατέθεσε το 2006 στο Δήμο Αθηναίων πιστοποιητικό παρακολούθησης μαθημάτων Μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών και όχι Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών επιπέδου master.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο επρόκειτο για πιστοποιητικό παρακολούθησης μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου με τίτλο «Ευρωπαϊκή Ένωση και αναπτυσσόμενες χώρες», το οποίο όμως σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν αποτελούσε μεταπτυχιακό δίπλωμα (masters) αλλά πιστοποιητικό παρακολούθησης το οποίο χορηγήθηκε έπειτα από επιτυχή συμμετοχή σε εξετάσεις και υποστήριξη διπλωματικής εργασίας. Με αυτό το πιστοποιητικό ο κ. Πολυμερόπουλος φέρεται να κατατάχθηκε σε ανώτερο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο, ενώ το 2013 κατέλαβε και θέση προϊσταμένου διευθύνσεως του Δήμου Αθηναίων, καθώς μοριοδοτήθηκε με 160 μόρια σαν να κατείχε κανονικό μεταπτυχιακό.

Πειραιώς: «Ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων ξεκίνησε με Υπουργό Μητσοτάκη»

Σε ανακοίνωσή της, η Ν.Δ υπογραμμίζει ότι ουδεμία ανοχή υπάρχει έναντι επίορκων υπαλλήλων. Υπενθυμίζεται δε ότι ο έλεγχος για πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά ξεκίνησε την περίοδο που ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Τότε, που ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε και ήταν απέναντι σε κάθε έλεγχο νομιμότητας, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο περιπτώσεις σαν αυτή του κ. Πολυμερόπουλου. Καλά θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να μας κουνάει το δάχτυλο, να ενημερώσει τους πολίτες γιατί σταμάτησε από τον Ιανουάριο του 2015 τους ελέγχους για την ορθή τήρηση της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Επίσης, πόσες υποθέσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων παραμένουν εκκρεμείς στα Πειθαρχικά Συμβούλια, με ορατό τον κίνδυνο στο τέλος του έτους πολλοί από αυτούς να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους», καταλήγει η ανακοίνωση της Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή