ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: «Αρνητικά τα πρώτα δείγματα για μόλυνση οστράκων στον Σαρωνικό»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Αρνητικά για μόλυνση από πετρελαιοειδή είναι τα πρώτα δείγματα οστράκων από τον Σαρωνικό, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οπως τονίζεται, συνεχείς είναι επίσης οι έλεγχοι των αρμόδιων κτηνιατρικών αρχών και των υπηρεσιών του υπουργείου στις μονάδες υδατοκαλλιέργειας της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα, «σε ότι αφορά τα αλιεύματα «ελεύθερης» αλιείας, μετά από εντολή του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, κλιμάκιο των αρμόδιων Κτηνιατρικών Υπηρεσιών βρίσκεται σε καθημερινή βάση στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, πραγματοποιώντας συνεχείς ελέγχους».

Ακόμη, όπως αναφέρεται, ο ΕΦΕΤ σε συνεργασία με τις κτηνιατρικές αρχές έχει εντείνει τους ελέγχους που πραγματοποιεί στα σημεία λιανικής πώλησης των αλιευμάτων (super market, ιχθυοπωλεία κ.λπ.)

Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνεται, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης περιμένει το πόρισμα των ερευνών που πραγματοποιεί στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού το ΕΛΚΕΘΕ, προκειμένου να προβεί, εάν χρειαστεί, στη λήψη περαιτέρω έκτακτων μέτρων.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ