Συνετρίβη μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος σε χωριό της Ροδόπης – Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες

Συνετρίβη μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος σε χωριό της Ροδόπης – Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκροί ανασύρθηκαν οι δύο επιβάτες του μικρού ιδιωτικού αεροσκάφους τύπου CT2K, το οποίο συνετρίβη το απόγευμα της Παρασκευής στην Κερασιά Ροδόπης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το ζευγάρι των Ουκρανών εντοπίστηκε εγκλωβισμένο στην άτρακτο του αεροσκάφους, εντός χαράδρας σε μικρή σχετικά απόσταση από το σημείο όπου είχε εντοπιστεί το φτερό του μονοκινητήριου και ήδη γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού τους με χρήση διασωστικών σειρών.

Η πτήση τους ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης και προορισμός τους ήταν η Ρουμανία. Από τα ραντάρ της αεροπορίας χάθηκε κοντά στην Ξάνθη, 50 μίλια βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ταξίδευαν με ακόμη ένα μικρό αεροσκάφος, το οποίο προσγειώθηκε στις 16:45 στη Ρουμανία, όπου το πλήρωμα ενημέρωσε τις αρχές ότι αγνοείται η τύχη του άλλου αεροπλάνου.

Στις 17:20 απογειώθηκε Super Puma για έρευνες και εντόπισε συντρίμμια βορειοδυτικά της Κομοτηνής, στο χωριό Κερασιά.

Οι έρευνες για την ανεύρεση των δύο επιβατών έλαβαν χώρα υπό καταρρακτώδη βροχή, από μία ορειβατική ομάδα της ΕΜΑΚ, ένα διασωστικό της 4ης ΕΜΑΚ και τρία οχήματα της πυροσβεστικής, σύμφωνα με τις πληροφορίες που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πύραρχος Λεωνίδας Καραγκούνης, προϊστάμενος του περιφερειακού επιχειρησιακού κέντρου πυροσβεστικών υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή