Μπαλί: Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί το ηφαίστειο Γκούνουνγκ Άγκουνγκ

Μπαλί: Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί το ηφαίστειο Γκούνουνγκ Άγκουνγκ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να καταφύγουν σε ασφαλείς περιοχές στο Μπαλί της Ινδονησίας, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί το ηφαίστειο στο όρος Γκούνουνγκ Άγκουνγκ, σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας. Η κατάσταση συναγερμού βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο, με τις αρχές να προειδοποιούν τους κατοίκους και τους τουρίστες να αποφέυγουν τις περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 9 χιλιομέτρων από τον κρατήρα, καθώς έχουν ήδη σημειωθεί σεισμικές δονήσεις σε ορισμένες από αυτές και παράλληλα έχει παρατηρηθεί αύξηση του καπνού σε μία από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές περιοχές του νησιού και της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας Καταστροφών, Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, δήλωσε ότι απαγορεύεται κάθε είδους δραστηριότητα στις επικίνδυνες περιοχές, όπου σημειώνεται έντονη σεισμική δραστηριότητα.

«Πρέπει να αποφεύγονται οι δραστηριότητες στην επικίνδυνη ζώνη, διότι το ηφαίστειο μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η αυξανόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει αναγκάσει πάνω από 1.250 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, την ίδια στιγμή που οι αρχές αναμένεται να προχωρήσουν στην εκκένωση και άλλων κατοικιών.

Το Μπαλί, το κέντρο της τουριστικής βιομηχανίας της Ινδονησίας, υποδέχεται περίπου 200.000 ξένους τουρίστες μηνιαίως, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας. Το ηφαίστειο Γκούνουνγκ Άγκουνγκ είναι ένα από τα περίπου 130 ενεργά ηφαίστεια της νησιωτικής χώρας των 17.500 νησιών, η οποία διαθέτει περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

(Πηγή: Reuters, ΑΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή