ΚΟΣΜΟΣ

Κατά και του νέου νομοσχεδίου για την κατάργηση του Obamacare o Tζον Μακέιν

NYT

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

To ότι δεν θα στηρίξει το τελευταίο νομοσχέδιο που κατέθεσαν οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο για την αντικατάσταση του Obamacare, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν της Αρίζονα, αφήνοντας λίγες ελπίδες στους Ρεπουμπλικανούς ηγέτες στην τελευταία τους προσπάθεια να «ξεφορτωθούν» την υγειονομική νομοθεσία της κυβέρνησης Ομπάμα.

Ο Μακέιν, ο οποίος καθόρισε την έκβαση της προηγούμενης δραματικής ψηφοφορίας στη Γερουσία για την κατάργηση του Obamacare, ψηφίζοντας «όχι», προέβη σήμερα στη δημοσίευση μία ανακοίνωσης που αναφέρει ξεκάθαρα ότι δεν θα στηρίξει την τελευταία πρόταση των Ρεπουμπλικανών και συγκεκριμένα των γερουσιαστών Μπιλ Κάσιντι της Λουιζιάνα και Λίντσει Γκράχαμ της Βόρειας Καρολίνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι o τελευταίος είναι ο πιο «στενός φίλος» του Μακείν στη Γερουσία.

«Δεν θα έχω καθαρή τη συνείδηση μου, αν ψηφίσω υπέρ της πρότασης των Γκράχαμ και Κάσιντι», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Μακέιν και συνεχίζει: «Πιστεύω ότι μπορούμε καλύτερα, αν συνεργαστούμε, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, κάτι το οποίο δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμη πραγματικά. Επιπλέον, δεν μπορώ να τη στηρίξω, χωρίς να γνωρίζω πόσο θα κοστίσει, πως θα επηρεάσει τα ασφάλιστρα και πόσοι άνθρωποι θα ευνοηθούν ή θα πληγούν από αυτή».

Ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, σχεδιάζει να φέρει το νομοσχέδιο αυτό προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα, με αρκετούς Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές να παραμένουν αναποφάσιστοι. Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πλειοψηφία 52 έναντι 48 εδρών των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ενώ το νέο νομοσχέδιο απαιτεί 50 ψήφους για την έγκρισή του.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ