Με δοκιμή βόμβας υδρογόνου απειλεί τώρα η Βόρεια Κορέα

Με δοκιμή βόμβας υδρογόνου απειλεί τώρα η Βόρεια Κορέα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΕΟΥΛ. Δοκιμή βόμβας υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό δήλωσε ότι μπορεί να πραγματοποιήσει η Βόρεια Κορέα, μετά την απειλή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να «καταστρέψει» την απομονωμένη χώρα.

Στην ασυνήθιστα σκληρή ανταλλαγή απειλών και ύβρεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πιονγιάνγκ, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν αποκάλεσε τον πρόεδρο Τραμπ «πνευματικά διαταραγμένο Αμερικανό υπερήλικα, τον οποίο θα τιθασεύσω με φωτιά». Απαντώντας στη δήλωση αυτή, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε: «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος είναι εμφανώς ένας παράφρων, θα δοκιμασθεί όπως ουδέποτε άλλοτε». Ανακοινώνοντας νέα σειρά κυρώσεων εναντίον της Πιονγιάνγκ, ο πρόεδρος Τραμπ υπογράμμισε ότι αυτές θα στοχεύουν τα δίκτυα μεταφορών και εμπορίου της Βόρειας Κορέας. Το νέο προεδρικό διάταγμα για την επιβολή των κυρώσεων επιτρέπει επίσης στις αμερικανικές αρχές να στρέφονται κατά συγκεκριμένων εταιρειών και οργανισμών, οι οποίοι διευκολύνουν τις εμπορικές ανταλλαγές της Πιονγιάνγκ.

«Το προεδρικό διάταγμα θα διακόψει τις πηγές χρηματοδότησης του οπλικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας», είπε ο πρόεδρος Τραμπ. Ο Λευκός Οίκος πρόσθεσε ότι οι νέες κυρώσεις αφορούν τον ενεργειακό, ιατρικό, μεταλλευτικό, κλωστοϋφαντουργικό και μεταφορικό τομέα της βορειοκορεατικής οικονομίας.

Εκκληση για αυτοσυγκράτηση απηύθυνε ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, λέγοντας: «Κάθε πλευρά οφείλει να επιδείξει σύνεση».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή