Το αγωνιστικό στοίχημα του ΠΑΟ

Το αγωνιστικό στοίχημα του ΠΑΟ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο στοίχημα που καλείται να κερδίσει άμεσα πλέον ο Παναθηναϊκός είναι να καταφέρει να κρατήσει εκτός αποδυτηρίων όλη την πίεση και τη φυσιολογική ανασφάλεια που γεννούν οι διοικητικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Σε μια δύσκολη και ιδιαίτερη χρονιά, θα είναι πολύ σημαντικό κέρδος να διατηρήσει η ομάδα την αγωνιστική (και όχι μόνο) συνοχή της, να δείξει σημάδια βελτίωσης και να διεκδικήσει στόχους. Αντίθετα, αν οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο στρέψουν αλλού την προσοχή τους και εμφανιστεί μια προβληματική αγωνιστική εικόνα με τα ανάλογα αποτελέσματα, το βάρος θα αυξηθεί δραματικά και η πίεση προς όλους θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη.

Σε πρώτη φάση, ο Γιάννης Αλαφούζος επικοινώνησε με τον Μαρίνο Ουζουνίδη και του εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση. Ο 49χρονος τεχνικός αντιμετώπισε ψύχραιμα τα νέα δεδομένα και φάνηκε αισιόδοξος ότι, παρά τις δυσκολίες, θα βρεθούν λύσεις που θα επιτρέψουν στην ομάδα να αποφύγει μεγαλύτερες περιπέτειες.

Αυτή την αισιόδοξη νότα προσπαθεί να την περάσει και στους παίκτες του, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι νεοφερμένοι στην ομάδα και έδειξαν έκπληκτοι όταν πληροφορήθηκαν τις εξελίξεις. Το μήνυμα του Ουζουνίδη προς όλους είναι να μην ακούν φωνές που μεγαλοποιούν τις καταστάσεις, να δείξουν εμπιστοσύνη στην ομάδα και να μην ανησυχούν για τα όσα έχουν λαμβάνειν. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, κανείς ποδοσφαιριστής δεν έχει χάσει χρήματα από τον Παναθηναϊκό κι αυτό τους το τονίζει σε κάθε ευκαιρία.

Ενεση ηθικού στους παίκτες έκαναν και οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Περίπου 200 άτομα πήγαν χθες το μεσημέρι στο Κορωπί και τους μίλησαν πριν αρχίσει η προπόνηση, τονίζοντας ότι θα βρίσκονται στο εξής με κάθε κόστος κοντά τους και ότι δεν πρέπει να τους απασχολεί τίποτε παρά μόνο το πώς να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, σεβόμενοι τον εαυτό τους και τη φανέλα που φορούν. Ο Ουζουνίδης τους ευχαρίστησε για τα λόγια στήριξης και μετά αποχώρησαν.

Πέρα από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος έχει κάνει ορισμένες δημόσιες τοποθετήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διατυπώνοντας ξανά το μέγεθος των δυσκολιών που υπάρχουν για την υλοποίηση του PAO Foundation, δεν υπήρξαν άλλες αντιδράσεις, θετικές ή αρνητικές, στο κάλεσμα του Γιάννη Αλαφούζου να αναλάβουν οι ιστορικοί πρωταγωνιστές της παναθηναϊκής οικογένειας πρωτοβουλίες για τη διάσωση του συλλόγου. Δεν υπάρχει προς το παρόν καθαρό τοπίο και όλα τα σενάρια είναι ανοικτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή