Δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα Ν.Δ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα Ν.Δ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβάδισμα 10 μονάδων  για τη Νέα Δημοκρατία δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία για «Τα Νέα», η ΝΔ συγκεντρώνει το 26% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 16,1% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,2% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,2%, ΚΚΕ με 5%, Ένωση Κεντρώων με 2,4%, το Ποτάμι με 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,2% ενώ στο 10% κυμαίνεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Την ίδια στιγμή στην εκτίμηση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει το 36,7% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 22,7%. Με 8,8% ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Χρυσή Αυγή με 7,3%, το ΚΚΕ με 7,1, η Ένωση Κεντρώων με 3,4%, οι ΑΝΕΛ με 2,9% και το Ποτάμι με 2,8%.

Στην παράσταση νίκης, το 68%  «βλέπει» επικράτηση της ΝΔ και μόλις το 17%  νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται  ο Κυριάκος Μητσοτάκης μει ποσοστό 25% έναντι 13% του Αλέξη Τσίπρα, με το 43% ωστόσο να απαντά «Κανένας».

Ως αρνητικό κρίνει το έργο της κυβέρνησης το 75% και το 71% έχει αρνητική γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο κ. Τσίπρας. 

Παράλληλα, το 64% έχει αρνητική εντύπωση για την αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ και το 59% αρνητική γνώμη για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Ν.Δ Κ. Μητσοτάκης.

Το 80% των ερωτηθέντων βλέπει αρνητικά την κατάσταση της οικονομίας, με το 53% πιστεύει ότι τους επόμενους μήνες θα χειροτερέψουν οι οικονομικές συνθήκες.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, το 50% απαντά ότι θεωρεί αδιάφορη αυτή την εξέλιξη, το 32% θετική και το 15% αρνητική.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή