Η Ελλάδα στο Παγκόσμιο της κωπηλασίας

Η Ελλάδα στο Παγκόσμιο της κωπηλασίας

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κουπί» με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 θα «τραβήξουν» από αύριο οι Ελληνες κωπηλάτες. Η εθνική ομάδα, η οποία αποτελείται από ένα κράμα παλαιών και νέων αθλητών, θα πάρει μέρος στα παγκόσμια πρωταθλήματα ανδρών – γυναικών που θα αρχίσουν αύριο και θα ολοκληρωθούν την 1η Οκτωβρίου στη Σαρασότα της Φλόριντα. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη διοργάνωση του νέου ολυμπιακού κύκλου και οι αθλητές μας θέλουν να μεγαλώσουν τη συλλογή διακρίσεων του αθλήματος.

Στο τετραπλό σκιφ, οι έμπειροι Λευτέρης Κόνσολας, Σπύρος Γιάνναρος, Παναγιώτης Μαγδανής, έχουν πλαισιωθεί από τον νεαρό Νίνο Νικολαΐδη, που έχει αναδειχθεί πρωταθλητής κόσμου σε διοργάνωση εφήβων και έχει πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ. «Πρόκειται για τον τελευταίο και μεγαλύτερο αγώνα της χρονιάς. Εχουμε προετοιμαστεί καλά και είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό. Πρώτος στόχος η πρόκριση στον τελικό», δήλωσε στην «Κ» ο Παναγιώτης Μαγδανής και ο Λευτέρης Κόνσολας συμπλήρωσε: «Καθημερινά προσπαθούμε ώστε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή ταχύτητα για να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο».

Στο σκιφ ελαφρών βαρών θα αγωνιστεί ο Γιώργος Κόνσολας και στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών οι Θωμαΐς Εμμανουηλίδου – Μαρία Πέργουλη. Στο διπλό σκιφ η Κατερίνα Νικολαΐδου, μια νεαρή αλλά έμπειρη και με πολλές διακρίσεις αθλήτρια, θα αγωνιστεί με νέα παρτενέρ την Αννέτα Κυρίδου, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει σε διεθνείς διοργανώσεις -23 ετών. «Μαζί με την Αννέτα θα αγωνιστούμε τη Δευτέρα. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ευελπιστούμε για μία θέση στις “οκτώ”», μας είπε η πρωταθλήτρια, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον τυφώνα «Ιρμα». «Οι διοργανωτές ακόμα φτιάχνουν την εγκατάσταση, διότι ο τυφώνας είχε περάσει πριν από λίγες ημέρες. Ευτυχώς οι ζημιές στην περιοχή είναι μικρές».

Η διοργάνωση στη Φλόριντα ανοίγει τον νέο ολυμπιακό κύκλο για την κωπηλασία. «Παρόλο που οι αγώνες είναι μακριά, όλες οι κατηγορίες είναι γεμάτες. Ο ανταγωνισμός αναμένεται μεγάλος. Εμείς ανυπομονούμε να αρχίσουμε. Μας έχει αγκαλιάσει η ομογένεια και στηρίζουν την προσπάθειά μας με κάθε τρόπο», υπογράμμισε ο Σπύρος Γιάνναρος.

Στους στόχους της ελληνικής αποστολής αναφέρθηκε και ο ομοσπονδιακός προπονητής Σάκης Αθανασιάδης: «Ολα τα παιδιά θα προσπαθήσουν να κάνουν κούρσες ανάλογες των δυνατοτήτων τους. Μην ξεχνάμε ότι σε τόσο μεγάλους αγώνες υπάρχει το στρες. Ελπίζουμε να βρεθούν σε μια καλή μέρα και να διεκδικήσουν θέσεις ανάμεσα στους κορυφαίους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή